Το ανατριχιαστικό "Mimic" επιστρέφει με τηλεοπτική σειρά από τον σκηνοθέτη των "Resident Evil"

Ο Paul W.S. Anderson αναλαμβάνει την αναβίωση
06 Αυγούστου 2020 11:13
Το ανατριχιαστικό "Mimic" επιστρέφει με τηλεοπτική σειρά από τον σκηνοθέτη των "Resident Evil"

Την cult ταινία τρόμου Mimic, που είχε σκηνοθετήσει κιόλας ο Guillermo Del Toro το 1997 την θυμάστε; Όπως μαθαίνουμε από το ρεπορτάζ του Deadline, η Miramax TV ετοιμάζει το τηλεοπτικό reboot της ταινίας που άφησε το δικό της αποτύπωμα στο είδος των "body horror" φιλμ.

Ο Paul W.S. Anderson, σκηνοθέτης των Resident Evil ταινιών, έχει αναλάβει τη σκηνοθεσία του πιλοτικού επεισοδίου και την παραγωγή, μαζί με τον επί χρόνια συνεργάτη του Jeremy Bolt. Καθήκοντα showrunner έχει αναλάβει ο Jim Danger Gray (Orange is the New Black) ο οποίος θα υπογράψει και το σενάριο της σειράς του "Mimic". 

Η πλοκή του Mimic βασίζεται σε μια μικρού μήκους ιστορία του Donald A. Wollheim που έχει να κάνει με ένα γενετικά τροποποιημένο είδος εντόμων που εξελίσσονται και έχουν την ικανότητα να μιμούνται τα αρπακτικά τους, δηλαδή τους ανθρώπους, που ουσιαστικά στέκονται εμπόδιο στην κυριαρχία τους. 

Το δίδυμο Anderson/Bold έχουν συνδημιουργήσει το Resident Evil franchise ταινιών που έχει αποφέρει πάνω από $1.1 δις στο box office, ενώ στο ρεζουμέ τους περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, τα Event Horizon και Death Race

Μπορεί το πρώτο Mimic να απείχε μακράν από μια εμπορική επιτυχία -δεν κατάφερε καν να ισοφαρίσει το budget του- αλλά χάρη στη σκηνοθετική προσπάθεια του Del Toro, απέκτησε cult υπόσταση στο είδος. Ακολούθησαν δύο sequels χωρίς φυσικά την ανάμιξη του Del Toro, το "Mimic 2" το 2001 και το "Mimic 3: Sentinel" το 2003 που κυκλοφόρησαν απευθείας σε DVD.