Richard Lewis: Έφυγε από τη ζωή ο γνωστός κωμικός και ηθοποιός

Από ανακοπή καρδιάς
29 Φεβρουαρίου 2024 13:02
Richard Lewis: Έφυγε από τη ζωή ο γνωστός κωμικός και ηθοποιός

Ο Richard Lewis, o stand-up κωμικός και ηθοποιός που πολλοί γνωρίζουν από τη σειρά Curb Your Enthusiasm που προβάλλεται εδώ και 24 χρόνια, έφυγε από τη ζωή. Ο  Lewis ήταν 76 ετών και πέθανε από ανακοπή καρδιάς το βράδι της Τρίτης, στο σπίτι του στο Λος Άντζελες.

Για την ιστορία, ο Lewis είχε κάνει γνωστό τον περασμένο Απρίλιο ότι είχε διαγνωστεί με τη νόσο του Πάρκινσον και τότε αποσύρθηκε από την κωμωδία. Τελευταία φορά εμφανίστηκε στη 12η σεζόν του Curb Your Enthusiasm, που προβάλλεται αυτή τη στιγμή στο HBO.

Ο Lewis ήταν γνωστός για το μαύρο χιούμορ του, τον αυτοσαρκασμό του και τις ειλικρινείς συζητήσεις του σχετικά με τα πολλά του πάθη, όπως τους αγώνες του με τον αλκοολισμό και τον εθισμό στα ναρκωτικά.

Ο Lewis έκανε την πρώτη του εμφάνισή ως ηθοποιός στο ‘Diary of a Young Comic’, μια 90λεπτη ταινία που προβλήθηκε από το NBC το 1979 και με την πάροδο των ετών έπαιξε πολλούς ρόλους κυρίως σε τηλεοπτικές σειρές. Όσον αφορά την υποκριτική, είναι κυρίως γνωστός από το σόου ‘Curb Your Enthusiasm’, στο οποίο εμφανίστηκε σε 41 επεισόδια. Οι κινηματογραφικοί ρόλοι του Lewis περιλαμβάνουν την κωμωδία του 1993 'Robin Hood: Men in Tights', το δράμα του 1995 'Leaving Las Vegas' και την ρομαντική κωμωδία του 1997 'Hugo Pool'.

Με αφορμή τη δυσάρεστη είδηση, εκπρόσωπος του HBO δήλωσε στο Variety:

"Λυπούμαστε που μάθαμε ότι ο Richard Lewis έφυγε από τη ζωή. Η κωμική του ευφυΐα, το πνεύμα και το ταλέντο του ήταν απαράμιλλα. Ο Richard θα είναι πάντα ένα πολύτιμο μέλος των οικογενειών του HBO και του "Curb Your Enthusiasm", τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του, στους φίλους του και σε όλους τους fans που μπορούσαν να βασιστούν στον Richard για να φτιάξουν τις μέρες τους γελώντας".

Tags: