Το Netflix έκλεισε “χρυσό“ deal δισεκατομμυρίων για τα δικαιώματα του WWE RAW

“Γη και ύδωρ“ δίνει ο streaming κολοσσός και μπαίνει πιο δυνατά στις ζωντανές αθλητικές μεταδόσεις
23 Ιανουαρίου 2024 20:12
Το Netflix έκλεισε “χρυσό“ deal δισεκατομμυρίων για τα δικαιώματα του WWE RAW

Θέλοντας να μπει ακόμη πιο δυνατά στον χώρο των ζωντανών αθλητικών μεταδόσεων, το Netflix τίναξε τη μπάνκα στον αέρα για να αρπάξει το WWE RAW από το USA Network, καθώς το συμβόλαιό κορυφαίου wrestling promotion του κόσμου λήγει σύντομα. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του The Wall Street Journal το Netflix έκλεισε μια συμφωνία ύψους $5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την απόκτηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του WWE Raw για την επόμενη δεκαετία. Οι μεταδόσεις των εβδομαδιαίων επεισόδιων του WWE Raw θα γίνονται στην streaming πλατφόρμα από τον Ιανουάριο του 2025 και αφορούν αποκλειστικά τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Λατινική Αμερική και το Ηνωμένο Βασίλειο. 

Αναμένεται όμως να προστεθούν κι άλλες χώρες και περιοχές σταδιακά σε αυτόν τον κύκλο κάλυψης του Netflix. Mάλιστα, αυτό είναι το μεγαλύτερο deal που έχει συνάψει ποτέ streaming υπηρεσία για τα τηλεοπτικά δικαιώματα ζωντανής μετάδοσης αθλητικού ψυχαγωγικού περιεχομένου

Η συμφωνία περιλαμβάνει επίση τα υπόλοιπα εβδομαδιαία του WWE, όπως το Smackdown! και το NXT, καθώς και τα μηνιαία (Premium Live Events), όπως τη WrestleMania, το Summer Slam και το Royal Rumble. Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι αυτά τα σόου θα προβάλλονται από το Netflix διεθνώς ξεκινώντας από το 2025. 

Υπάρχει βέβαια η επιλογή από το Netflix, βάσει συμβολαίου, είτε να επεκτείνει τη συμφωνία για ακόμη 10 χρόνια -και να κρατήσει το προϊόν του WWE μέχρι το 2045- ή να αποχωρήσει μετά τα πρώτα πέντε χρόνια. 

Για την ιστορία, το Netflix είχε πραγματοποιήσει την πρώτη του ζωντανή αθλητική μετάδοση τον περασμένο Νοέμβριο με το "The Netflix Cup" που ήταν ένα τουρνουά γκολφ. 

Πρόσφατα, το WWE συγχωνεύθηκε με το UFC και την TKO σε μια ιστορική συμφωνία τόσο για το wrestling promotion του Vince McMahon όσο και για αυτό του Dana White. 

Tι γίνεται με τα δικαιώματα του WWE στην Ελλάδα; 

Αυτή τη στιγμή γνωρίζουμε ότι πρόσφατα ο ANT1 σύναψε συμφωνία για την αποκλειστικήμετάδοση όλων των σόου του WWE στην Ελλάδα μέσα από τη την συνδρομητική του πλατφόρμα ANT1+. Αυτό σημαίνει ότι όσοι εγγραφούν θα μπορούν να δουν τόσο τα εβδομαδιαία σόου (RAW, Smackdown, NXT) ζωντανά και on demand, καθώς και τα μεγάλα events που συνήθως χρεώνονται έξτρα, δηλαδή το Royal Rumble 2024 (Σάββατο 21 Ιανουαρίου) αλλά και τη Wrestlemania 40 (6-7 Απριλίου)

Αυτό που δε γνωρίζουμε όμως είναι η διάρκεια αυτής της συμφωνίας και εάν οι υπόλοιπες χώρες που αναφέρεται στη συμφωνία του Netflix με το WWE περιλαμβάνουν και την Ελλάδα μετά το 2025.