WWE και UFC γίνονται ένα: Όλα για τη νέα συμφωνία-μαμούθ στο χώρο των αθλημάτων

Ο Vince McMahon του WWE θα είναι το νέο αφεντικό
03 Απριλίου 2023 18:15
WWE και UFC γίνονται ένα: Όλα για τη νέα συμφωνία-μαμούθ στο χώρο των αθλημάτων

Μια αναπάντεχη και ιστορικής σημασίας συμφωνία υπέγραψαν τα δύο μεγαλύτερα promotion μαχητικών και wrestling αθλημάτων του πλανήτη, το WWE και το UFC, καθώς θα γίνουν "ένα" αφού εξαγοράζονται από την Endeavor Group, που αποτελεί τη μητρική εταιρία του γνωστού ΜΜΑ promotion. 

Το deal σύμφωνα με το NBC και το CNN, θα εκτοξεύσει την αξία της νεοσύστατης εταιρίας σε πάνω από $21 δισεκατομμύρια δολάρια, καθώς το UFC εκτιμάται σε αξία στα $12.1 δις και το WWE στα $9.3 δισεκατομμύρια. Η Endeavor Group, ιδιοκτησίας του Ari Emanuel, θα κατέχει το πλειοψηφικό πακέτο του 51% των μετοχών της ενοποιημένης εταιρίας, ενώ οι μέτοχοι του WWE θα έχουν το 49%. 

Η ανακοίνωση της τεράστιας αυτής συμφωνίας έρχεται μόλις μερικές ώρες μετά την ολοκλήρωση της WrestleMania 39 (ή αλλιώς WrestleMania Goes Hollywood), όπου το μεγαλύτερο διεθνώς event του WWE κατάφερε να χαρίσει αρκετές viral στιγμές με διασημότητες όπως ο Snoop Dogg, αλλά και τη συμμετοχή του ηθοποιού και παλαιστή του WWE, John Cena

Ακόμη δε γνωρίζουμε το πλήρες όνομα της νέας εταιρίας αν και στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης θα χρησιμοποιεί τα αρχικά "ΤΚΟ" που σημαίνει τεχνικό νοκάουτ. Η νέα εταιρία των WWE-UFC, ο Vince McMahon θα αποτελέσει τον εκτελεστικό πρόεδρο της, καθώς και θα παραμείνει ως CEO του WWE.

Ο Ari Emanuel θα είναι ο CEO του νέου αυτού κολοσσού του είδους των combat sports/sports entertainment, ενώ ο Dana White θα διατηρήσει τον ρόλο του προέδρου του UFC. Σύμφωνα με πληροφορίες το deal θα ολοκληρωθεί προς το δεύτερο μισό του 2023 και οι δύο εταιρίες αναμένεται να γλιτώσουν έξοδα της τάξης των $50 εκατ. και $100 εκ. ετησίως για τα UFC και WWE αντίστοιχα. 

To WWE και ο Vince McMahon άλλωστε έψαχναν αγοραστή εδώ και πολλούς μήνες, με τη Disney και το Netflix να είχαν ακουστεί ως πιθανοί ενδιαφερόμενοι. Από εδώ και πέρα ξεκινά μια νέα πρωτόγνωρη εποχή για το WWE καθώς δεν αποτελεί μια οικογενειακή και ανεξάρτητη επιχείρηση όπως ήταν εδώ και πολλές δεκαετίες. 

Ο McMahon του WWE δήλωσε τα εξής για την συμφωνία: "Μαζί, θα γίνουμε μια πανίσχυρη εταιρεία ζωντανών αθλημάτων και ψυχαγωγίας αξίας 21 και πλέον δισεκατομμυρίων δολαρίων, με συλλογική βάση οπαδών άνω του ενός δισεκατομμυρίου ατόμων και με συναρπαστικές ευκαιρίες ανάπτυξης. Η νέα εταιρεία θα είναι σε πλεονεκτική θέση για να μεγιστοποιήσει την αξία των συνδυασμένων δικαιωμάτων μας στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, να ενισχύσει τη δυνατότητα αξιοποίησης των χορηγιών, να αναπτύξει νέες μορφές περιεχομένου και να επιδιώξει άλλες στρατηγικές συμπράξεις και εξαγορές για την περαιτέρω ενίσχυση της ισχυρής μας μάρκας."

Βέβαια, το τι σημαίνει αυτό για τα αντίστοιχα βιντεοπαιχνίδια των WWE και UFC, τα οποία αναπτύσσουν οι 2K Sports και EA Sports αντίστοιχα, είναι κάτι που μένει να μάθουμε επίσημες πληροφορίες εν καιρώ. 

Tags: