Harry Potter: Ο σκηνοθέτης των ταινιών απαντά αν θα επιστρέψει για τη σειρά του HBO

Ο David Υates σχολίασε την σειρά-remake των ταινιών του Χάρι Πότερ
24 Οκτωβρίου 2023 18:12
Harry Potter: Ο σκηνοθέτης των ταινιών απαντά αν θα επιστρέψει για τη σειρά του HBO

Το όνομα του David Yates είναι συνώνυμο με το franchise ταινιών του Harry Potter μιας και σκηνοθέτησε τις τέσσερις τελευταίες ταινίες, αλλά και τις τρεις "Fantastic Beasts" ταινίες, σύνολο δηλαδή 7 κινηματογραφικές ταινίες υψηλού επιπέδου στο ίδιο σύμπαν.

Αναμφίβολα, λοιπόν, όντας ένας βετεράνος του franchise που έχει ζήσει το σύμπαν του Χάρι Πότερ στο πετσί του για πάνω από 15 χρόνια, θα αποτελεί ένα από τα πρόσωπα που η Warner Bros. σκέφτεται να συμβάλλουν στην τηλεοπτική σειρά remake του Harry Potter για λογαριασμό του HBO (Max). Παρά το γεγονός ότι δεν έχουμε μάθει τίποτα νεότερο για την σειρά του MAX εκτός της αρχικής ανακοίνωσης, ο Yates κλήθηκε να απαντήσει εάν θα επιστρέψει στο σύμπαν πίσω από τις κάμερες.

Μιλώντας στο Comicbook.com ούτε λίγο ούτε πολύ απέκλεισε κάθε ενδεχόμενη επιστροφής του στο Harry Potter, κλείνοντας την πόρτα αυτή μια για πάντα, αν και αναπολεί εκείνες τις στιγμές τρέφοντας αγάπη για την εμπειρία που του πρόσφεραν. 

"Ξέρεις κάτι; Ειλικρινά, δεν θα μπορούσα, με κανέναν πιθανό τρόπο, να εμπλακώ. Συμβαίνει το εξής απλό: πέρασα μεγάλο χρονικό διάστημα σε εκείνο το σχολείο, σε εκείνους τους διαδρόμους και σε εκείνες τις αίθουσες διδασκαλίας, και ήταν μια εξαίσια εμπειρία, την οποία θα φυλάω πάντα ως θησαυρό. Αλλά για να επιστρέψω και να κάνω μια ή δύο ακόμη χρονιές, αισθάνομαι ότι το έχω αποχαιρετήσει. Το να βρίσκομαι στο πίσω μέρος ενός φορτηγού με τον [παραγωγό] Lawrence [Grey] στην Ατλάντα της Σαβάνα, να τρέχω με τα πόδια για να προσπαθήσω να κάνω μια δραματική ταινία, για μένα, αυτή τη στιγμή, είναι πιο συναρπαστικό από το να περάσω τις αγιασμένες πύλες του Hogwarts".

Δεν παρέλειψε να κάνει το σχόλιό του για την τηλεοπτική διασκευή των βιβλίων του Χάρι Πότερ λέγοντας τα εξής: "Εύχομαι τα καλύτερα σε αυτή τη σειρά, θα είναι καταπληκτικό να τους δω να ανακαλύπτουν ξανά όλα όσα μπορεί να γίνει για την επόμενη γενιά. Νομίζω ότι θα είναι μια πρόκληση για όλους τους εμπλεκόμενους, αλλά είναι ένα πολύ συναρπαστικό εγχείρημα και τους εύχομαι καλή επιτυχία. Ήταν μια καταπληκτική εμπειρία για μένα, και γνωρίζω τους άλλους κινηματογραφιστές που συμμετείχαν, και θα είναι το ίδιο και για την επόμενη γενιά κινηματογραφιστών".

Στην επίσημη περιγραφή που έδωσε το MAX για την τηλεοπτική σειρά Harry Potter γράφονται τα εξής: "Οι ιστορίες από κάθε ένα από τα Harry Potter βιβλία της Rowling θα γίνουν μια δεκαετής σειρά που θα παραχθεί με την ίδια επιβλητική μαεστρία, αγάπη και φροντίδα για την οποία είναι γνωστό αυτό το παγκόσμιο franchise. Η σειρά θα διαθέτει ένα νέο καστ που θα ηγηθεί μιας νέας γενιάς θαυμαστών, γεμάτη από τις φανταστικές λεπτομέρειες, τους πολυαγαπημένους χαρακτήρες και τις θεαματικές τοποθεσίες που οι θαυμαστές του Χάρι Πότερ έχουν αγαπήσει για πάνω από 25 χρόνια.

Κάθε σεζόν θα είναι αυθεντική ως προς τα πρωτότυπα βιβλία και θα φέρει τον Χάρι Πότερ και όλες εκείνες τις απίστευτες περιπέτειες σε ένα νέο κοινό σε όλο τον κόσμο, ενώ οι πρωτότυπες, κλασικές και αγαπημένες ταινίες θα παραμείνουν στον πυρήνα του franchise και θα είναι διαθέσιμες για να τις παρακολουθήσει το κοινό σε ολόκληρο τον κόσμο".

Πότε αναμένεται η σειρά Harry Potter; 

Προς το παρόν είναι πολύ νωρίς για να δοθεί επίσημα μια ημερομηνία ή παράθυρο κυκλοφορίας για την σειρά Harry Potter. Το σίγουρο είναι ότι θα προβληθεί μέσα από το MAX, τη νέα streaming υπηρεσία που παίρνει τη θέση του HBO Max και θα περιλαμβάνει περιεχόμενο από την βιβλιοθήκη της Warner Bros. και του Discovery. Η Warner ανέφερε ότι βρίσκεται σε αναζήτηση σεναριογράφου και showrunner για να ηγηθεί του project. 

Πληροφορίες του Deadline εικάζουν ότι στην καλύτερη περίπτωση θα βγει στον αέρα τη σεζόν 2025/2026