Harry Potter: Η Warner σκεφτόταν αρχικά έναν ηθοποιό του MCU για το ρόλο του Severus Snape αντί τον Alan Rickman

Μια ιστορία που λίγοι γνωρίζουν
03 Δεκεμβρίου 2023 19:28
Harry Potter: Η Warner σκεφτόταν αρχικά έναν ηθοποιό του MCU για το ρόλο του Severus Snape αντί τον Alan Rickman

Έχετε φανταστεί ποτέ πώς θα ήταν τα Harry Potter χωρίς τον Alan Rickman στο ρόλο του Severus Snape; Τότε να σας πούμε ότι υπάρχει μια παρασκηνιακή ιστορία που δεν γνωρίζουν όλοι οι fans, που μετράει φυσικά πολλά χρόνια πίσω. Πιο συγκεκριμένα, η Warner Bros. είχε αρχικά στο μυαλό της έναν άλλο ηθοποιό για αυτόν τον ρόλο, τον οποίο τον είδαμε αργότερα και στο Marvel Cinematic Universe.

Πριν περάσουμε σε λεπτομέρειες, να σας πούμε ότι οι περισσότεροι fans του Harry Potter δε θα μπορούσαν να φανταστούν με τίποτα άλλον ηθοποιό για αυτό το ρόλο πέρα του Alan Rickman, ο οποίος βρισκόταν από την πρώτη ταινία εκεί και υπηρέτησε το ρόλο εξαιρετικά. Το casting για τις περισσότερες παραγωγές του Χόλιγουντ είναι μια μεγάλη διαδικασία και σύμφωνα με πληροφορίες, η παραγωγή είχε στο μυαλό της αρχικά έναν άλλον ηθοποιό, αλλά όπως έδειξε η ιστορία, τελικά αυτός ο ηθοποιός δεν πήρε το ρόλο.

Αναλυτικότερα, πριν ξεκινήσει η παραγωγή της πρώτης ταινίας, ο Βρετανός ηθοποιός, Tim Roth, βρισκόταν σε συζητήσεις για να παίξει τον Severus Snape. Ο Roth είναι ένας αρκετά γνωστός ηθοποιός πλέον που έγινε γνωστός από ταινίες όπως το Pulp Fiction, το Reservoir Dogs και άλλες, ενώ είχε συμμετάσχει και στο Incredible Hulk ως Emil Blonsky ή αλλιώς "Abomination". Εκείνος εμφανίστηκε αργότερα και στο MCU και όπως φαίνεται, παραλίγο να εμφανιζόταν και στα Harry Potter.

Έτσι, εάν η Warner Bros. είχε καταλήξει στον Roth, τότε θα είχαμε έναν τελείως διαφορετικό χαρακτήρα -και γενικά ρόλο- που κανείς δε θα μπορούσε να φανταστεί πώς θα ήταν. Με το τόσο μεγάλο μέρος της ιστορίας να οδηγεί στον Snape, ακόμη και μια ελαφρώς διαφορετική απεικόνιση του χαρακτήρα θα μπορούσε να έχει κάνει τη διαφορά σε ολόκληρη τη σειρά ταινιών.

Ο Severus Snape είναι ένας μάγος καθηγητής στο Hogwarts στο οποίο είχε υπάρξει και φοιτητής την περίοδο 1971-1978. Στο πρώτο βιβλίο, Ο Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος, είναι ένας από τους αρχικούς αντιπάλους. Ενώ προχωρά η σειρά, το κίνητρο του Snape είναι μπερδεμένο και η J. K. Rowling (συγγραφές των βιβλίων) δεν αποκαλύπτει την πραγματική του πίστη μέχρι το τελευταίο βιβλίο, Ο Χάρι Πότερ και οι Κλήροι του Θανάτου. Να σας υπενθυμίσουμε ότι ο Snape βρισκόταν σε όλες τις ταινίες, αλλά και βιβλία.

Επιπροσθέτως, αν δεν το γνωρίζετε, η J. K. Rowling δήλωσε σε μία συνέντευξή της παλιότερα ότι εμπνεύστηκε τον χαρακτήρα του Snape από έναν καθηγητή της από το σχολείο. Πολλές φορές η συγγραφέας έδωσε στον Snape σημαντικό ρόλο, τονίζοντας ότι ο κόσμος έπρεπε να “προσέχει τον Snape”. Όμως, επειδή η αληθινή του πίστη δεν αποκαλύφθηκε μέχρι το τελευταίο βιβλίο. Ο Snape ήταν βαθιά ερωτευμένος με τη μητέρα του Harry Potter, την Lilly Evans, η οποία παντρεύτηκε τον αντίπαλό του, τον πατέρα του Harry τον James Potter. Την γνώριζε από όταν ήταν παιδιά και ήταν οι καλύτεροι φίλοι πριν αυτός αρχίσει να ασχολείται με τις σκοτεινές τέχνες.

Το 1999, η Rowling ρωτήθηκε ποιος είναι ο αγαπημένος της χαρακτήρας, και εκείνη απάντησε “Είναι διασκεδαστικό να γράφεις για τον Snape γιατί είναι ένα βαθιά, φρικτό άτομο”.

Ο Alan Rickman έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 69 ετών τον Ιανουάριο του 2016. Θα μπορούσατε τελικά να φανταστείτε τον Tim Roth στο ρόλο του του Severus Snape; Πείτε μας στα σχόλια! 

Πηγή: Collider

Tags: