Με τον πιο παράξενο τρόπο δόθηκε μια “πρώτη ματιά“ στο Stranger Things 5 από τους δημιουργούς

Όλα αυτά επειδή συνεχίζεται η απεργία των ηθοποιών και του συνδικάτου SAG-AFTRA
20 Οκτωβρίου 2023 23:59
Με τον πιο παράξενο τρόπο δόθηκε μια “πρώτη ματιά“ στο Stranger Things 5 από τους δημιουργούς

Από τις πιο ταλαιπωρημένες παραγωγές λόγω των απεργιών στο Χόλιγουντ είναι αυτή της 5ης και τελευταίας σεζόν του Stranger Things.

Τη μία λόγω των σεναριογράφων και του συνδικάτου του WGA και τώρα αυτό των ηθοποιών και του SAG-AFTRA, αποτελούν ακόμα εμπόδιο για να ξεκινήσουν τα γυρίσματα του Stranger Things 5. Την ίδια ώρα οι συντελεστές του Netflix και οι αδερφοί Duffer ανησυχούν για το εάν θα γυρίσουν το φινάλε έγκαιρα πριν οι νεαροί πρωταγωνιστές πάψουν να πείθουν για παιδιά γυμνασίου. 

Εν μέσω της απεργίας του SAG-AFTRA, ελάχιστα πράγματα μπορούν να κάνουν tease οι συντελεστές του αλλά τελικά τα κατάφεραν για ακόμη μια φορά να δώσουν "τυράκι" στους fans του Stranger Things, που διψούν να δουν τη συνέχεια της ιστορίας. Με τον πλέον παράξενο τρόπο, οι σεναριογράφοι του Stranger Things μέσα από τον λογαριασμό @strangerwriters στο Χ (πρώην Twitter) έδωσε μια κλεφτή ματιά στο Stranger Things 5.

Έχετε ακουστά τα pre-vis; Σε περίπτωση που δεν τα γνωρίζετε, τα pre-vis είναι ένας τρόπος οπτικοποίησης, όπως τα storyboards, για να βοηθούν τους σεναριογράφους και τους σκηνοθέτες στο πώς θα γυρίσουν συγκεκριμένες σκηνές, πριν πατήσουν στο πλατό. Έτσι διασφαλίζουν ότι δε θα γίνουν λάθη και κάνουν πιο ομαλή τη διαδικασία των γυρισμάτων με τους ηθοποιούς και το συνεργείο. 

Για αυτό δημοσίευσαν ένα pre-vis μιας σκηνής από την 5η σεζόν, η οποία αν διακρίνουμε καλά από τον κωδικό της σκηνής μάλλον αφορά το 4ο επεισόδιο (έχει τον κωδικό 504) και το όνομα της σκηνής είναι "McCorkle_Farm_UpsideDown", το οποίο αναφέρεται στην τοποθεσία που θα λαμβάνει χώρα. Διακρίνονται επίσης οι καρικατούρες της Nancy, του Jonathan και του Dustin, μέσα σε ένα αυτοκίνητο. 

Στη λεζάντα τους στο Χ γράφουν επίσης αναφερόμενοι στην απεργία: "Μια ακόμη εβδομάδα χωρίς συμφωνία. Άλλη μια εβδομάδα πιο κοντά σε αυτό:"

Δείτε την κλεφτή ματιά στο Stranger Things 5

 

Επίσης, αξίζει να αναφέρουμε ότι στις 6 Νοεμβρίου ξεκινάει το Netflix Geeked Week event, ταυτόχρονα με την Stranger Things Day και πιθανολογείται ότι ίσως μάθουμε κάτι σχετικό με την 5η σεζόν.

Λίγα λόγια για την 5η σεζόν του Stranger Things

O σκηνοθέτης Shawn Levy που θα επιστρέψει για να αναλάβει ένα επεισόδιο του Stranger Things 5, είχε πραγματοποιήσει πρόσφατα μια ηχηρή δήλωση. Μιλώντας στο TotalFilm ανέφερε ότι η 5η σεζόν θα είναι ακόμη μεγαλύτερη και πιο τολμηρή από όλες τις προηγούμενες: "Μιλάμε για μια πολύ μεγάλης κλίμακας, κινηματογραφική αφήγηση που τυχαίνει να τη λέμε τηλεοπτική σειρά. Το Stranger Things 5 θα είναι όσο μεγάλες είναι και οι blockbuster ταινίες που βλέπετε στο σινεμά.

Στα νεότερα της παραγωγής του Stranger Things 5, μάθαμε ότι η Linda Hamilton, πρωταγωνίστρια των ταινιών "Terminator" θα παίξει στη νέα σεζόν, χωρίς όμως ακόμη να γνωρίζουμε τον ρόλο της. Επίσης, ο Dan Trachtenberg, γνωστός από τις ταινίες "10 Cloverfield Lane" και "Prey", θα σκηνοθετήσει ένα από τα νέα επεισόδια.

Το παρεάκι του Hawkins και το υπόλοιπο cast αποτελείται από τους: Winona Ryder (Joyce Byers), David Harbour (Jim Hopper), Millie Bobby Brown (Eleven/Jane), Finn Wolfhard (Mike Wheeler), Gaten Matarazzo (Dustin Henderson), Caleb McLaughlin (Lucas Sinclair), Noah Schnapp (Will Byers), Sadie Sink (Max Mayfield), Natalia Dyer (Nancy Wheeler), Charlie Heaton (Jonathan Byers), Joe Keery (Steve Harrington), Maya Hawke (Robin Buckley), Priah Ferguson (Erica Sinclair), Brett Gelman (Murray), Matthew Modine (Dr. Brenner), Robert Englund (Victor Creel), και Jamie Campbell Bower (Vecna/Henry/One).

Προς το παρόν δε γνωρίζουμε πότε θα κάνει πρεμιέρα το Stranger Things 5 στο Netflix.