Προέβλεψαν όντως οι Simpsons και το χαμένο υποβρύχιο στον Τιτανικό;

Viral αναρτήσεις συγκρίνουν το σόου με το πραγματικό συμβάν
22 Ιουνίου 2023 08:46
Προέβλεψαν όντως οι Simpsons και το χαμένο υποβρύχιο στον Τιτανικό;

Όπως σας ενημερώσαμε, τις τελευταίες ώρες είναι πρώτο θέμα συζήτησης στα social media η υπόθεση του υποβρυχίου με τους πέντε επιβαίνοντες που εξαφανίστηκε, ενώ εξερευνούσε την περιοχή του ναυαγίου του Τιτανικού.

Το υποβρύχιο, με το όνομα Titan, ήταν μέρος μιας αποστολής που διοργάνωσε η OceanGate Expeditions, μια εταιρεία που προσφέρει στους τουρίστες την ευκαιρία να επισκεφθούν τα ερείπια του διάσημου υπερωκεάνιου που βυθίστηκε το 1912.

Όπως, λοιπόν, έχουμε δει να συμβαίνει αμέτρητες φορές, το internet πιστεύει πως οι Simpsons το είχαν προβλέψει χρόνια πριν!

Περνώντας σε λεπτομέρειες, viral έχει γίνει ένα επεισόδιο της πασίγνωστης τηλεοπτικής σειράς που κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 2006, δηλαδή πριν από 17 χρόνια. Σε αυτό, ο Homer μαζί με τον υποτιθέμενο πατέρα του πάνε στα βάθη της θάλασσας με υποβρύχια, εξερευνώντας ένα ναυάγιο. Ο Homer ωστόσο μπερδεύεται, χάνεται μόνος του στο σκοτάδι του ωκεανού και μένει από οξυγόνο.

Το σενάριο δεν είναι ολόιδιο, αλλά υπάρχουν πολλές τρομακτικές ομοιότητες, αφού και στο Titan υπήρχε ένας πατέρας με το παιδί του. Φυσικά, όπως επισημαίνουν πολλοί, το The Simpsons προβάλλεται από το 1989 με εκατοντάδες επεισόδια, οπότε είναι λογικό πολλά σενάρια του να μοιάζουν όντως με πραγματικά γεγονότα.

Περισσότερες λεπτομέρειες για το συμβάν

Το Titan έχασε την επαφή με το ερευνητικό πλοίο Polar Prince περίπου μία ώρα και 45 λεπτά μετά την έναρξη της κατάδυσής του. Το υποβρύχιο αναφέρθηκε για τελευταία φορά στον Βόρειο Ατλαντικό, περίπου 900 μίλια ανατολικά του Cape Cod, σε βάθος περίπου 13.000 πόδια.

Οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη. Το υποβρύχιο είναι σφραγισμένο από έξω, οπότε οι επιβαίνοντες δεν μπορούν να διαφύγουν χωρίς εξωτερική βοήθεια και αναμένεται να εξαντλήσουν το οξυγόνο μέσα σε λιγότερο από 5 ώρες. Οι πιθανότητες επιβίωσης είναι πλέον ελάχιστες.