The Simpsons: Τα 6 καλύτερα Halloween Specials επεισόδια της σειράς

Μία λίστα από τις πιο τρομακτικές “Treehouse of Horror” ιστορίες
26 Οκτωβρίου 2022 10:25
The Simpsons: Τα 6 καλύτερα Halloween Specials επεισόδια της σειράς

Τα θεματικά επεισόδια τηλεοπτικών σειρών που αφορούν εορταστικά έθιμα, όπως Χριστούγεννα ή Halloween, θα έχουν πάντα μία ξεχωριστή θέση στην καρδιά των θεατών. Επηρεασμένος ο κόσμος από το κλίμα και την ατμόσφαιρα των ημερών, θα αισθάνεται πάντα μία έξτρα δόση συναισθηματικής ζεστασιάς, όταν το αγαπημένο του sitcom αφήνει στην άκρη για λίγο την ροή της σειράς και επικεντρώνεται σε ένα special επεισόδιο, με κεντρική θεματική την γιορτή της συγκεκριμένης εποχής. Στις 25 Οκτωβρίου του 1990, η πολυαγαπημένη τηλεοπτική σειρά The Simpsons, προβάλει το πρώτο Halloween Special με τίτλο “Treehouse of Horror”, από τότε, έχουν υπάρξει ακόμη 32 τέτοιου είδους επεισόδια με ένα να προβάλλεται κάθε χρόνο.

Τα “Treehouse of Horror” επεισόδια των Simpsons, φημίζονται για τον πιο βίαιο χαρακτήρα τους, ενώ πριν από την έναρξη, υπήρχε συνήθως και προειδοποιητικό μήνυμα προς του θεατές από ένα μέλος της οικογένειας Simpson, ώστε να μας προϊδεάσει για τη συνέχεια. Κάθε επεισόδιο περιλαμβάνει τρεις αυτοτελείς, μικρές ιστορίες, οι οποίες περιέχουν αμέτρητες αναφορές από γνωστές ταινίες τρόμου, ενώ τα υπερφυσικά φαινόμενα όπως φαντάσματα ή απόκοσμα τέρατα αλλά και ιστορίες επιστημονικής φαντασίας που αφορούν κυρίως εξωγήινους με απειλητικές διαθέσεις απέναντι στην οικογένεια των Homer και Marge, είναι αυτά που κυριαρχούν στην πλοκή. 

Στην παρακάτω λίστα θα βρείτε μερικές προτάσεις από τα δικά μας αγαπημένα “Treehouse of Horror” των Simpsons.


Treehouse of Horror (Σεζόν 2, Επεισόδιο 3)

“Bad Dream House”

Με ξεκάθαρες αναφορές στις ταινίες Poltergeist και The Amityville Horror, η οικογένεια Simpsons αποφασίζει να μετακομίσει σε καινούργιο σπίτι, το οποίο μάλιστα το βρήκαν και σε δελεαστική τιμή στην αγορά. Ο ενθουσιασμός τους από το χαμηλό κόστος βέβαια θα μετατραπεί σε εφιάλτη όταν τα πρώτα υπερφυσικά στοιχεία θα κάνουν την “εμφάνιση” τους.

“Hungry Are the Damned”

Ανέμελη η οικογένεια Simpsons, διασκεδάζει κάνοντας μπάρμπεκιου στην αυλή τους. Η περιπέτειά τους θα ξεκινήσει όταν οι εξωγήινοι Kang και Kodos θα τους απαγάγουν με σκοπό να τους μεταφέρουν στον πλανήτη Rigel IV.

"The Raven"

Εδώ, θα βρούμε την Lisa να διαβάζει ένα από τα διασημότερα ποιήματα του Edgar Allan Poe, "Το Κοράκι", μόνο που στη συγκεκριμένη εκδοχή, ο Bart είναι το κοράκι, ενώ ο Homer εμφανίζεται ως τον βασικό χαρακτήρα της τρομακτικής ιστορίας.

Treehouse of Horror II (Σεζόν 3, Επεισόδιο 7)

“The Monkey's Paw”

Βασισμένη στο κλασικό διήγημα του συγγραφέα W. W. Jacobs, "The Monkey's Paw", η συγκεκριμένη παράξενη ιστορία μάς παρουσιάζει τις καταστροφικές συνέπειες στην οικογένεια Simpsons, όταν θα ζητήσουν από ένα μαγικό πόδι μαϊμούς να εκπληρώσει 3 ευχές τους.

"The Bart Zone"

Όπως ο βασικός χαρακτήρας στο επεισόδιο "It's a Good Life" της τηλεοπτικής σειράς The Twilight Zone, έτσι κι εδώ, βλέπουμε μία εναλλακτική εκδοχή του Springfield, όπου όλοι πρέπει να υπακούν στον Bart, διαφορετικά θα υποστούν σοβαρές συνέπειες.

"If I Only Had a Brain"

Σε μία άτυχη στιγμή για εκείνον και ενώ εργάζεται σε νεκροταφείο, μπερδεύουν τον Homer με ένα από τα νεκρά πτώματα. Στο τρίτο και τελευταίο μέρος του επεισοδίου λοιπόν, τον βλέπουμε να μεταμορφώνεται σε ένα ρομποτικό τέρας, παρόμοιο με εκείνο του Frankenstein, από τον Mr. Burns.

Treehouse of Horror III (Σεζόν 4, Επεισόδιο 5)

“Clown Without Pity”

Ο Homer συνειδητοποιεί ότι έχει ξεχάσει να πάρει δώρο στον γιό του Bart για τα γενέθλιά του. Μέσα στην απελπισία του καταλήγει στο μαγαζί House of Evil αγοράζοντας μία παλιά κούκλα με το όνομα Krusty the Clown doll. Ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού τον προειδοποιεί ότι η κούκλα είναι καταραμένη, αλλά εκείνος τον αγνοεί. Όταν τελικά φτάνει σπίτι, δίνει χαρούμενος την κούκλα στον Bart. Τα πράγματα όμως παίρνουν μία δυσάρεστη τροπή όταν ο Krusty (σαν άλλος Chucky) προκαλεί χάος και τρόμο στην οικογένεια.    

“King Homer”

Στο δεύτερο μέρος του επεισοδίου θα δούμε μία ακόμη παρωδία ενός κλασσικού έργου. Αυτή την φορά, ο παππούς της οικογένειας αφηγείται την ιστορία του King Kong μόνο που στον ρόλο του γιγάντιου γορίλα βρίσκεται ο Homer.

“Dial 'Z' for Zombies”

Στην συγκεκριμένη παρωδία των κλασσικών ταινιών τρόμου Return of the Living Dead, Night of the Living Dead και Pet Sematary, θα δούμε τον Bart να μετατρέπει το Springfield σε μία πόλη ζωντανών-νεκρών.

Treehouse of Horror IV (Σεζόν 5, Επεισόδιο 5)

“The Devil and Homer Simpson”

Για μία μπουκιά του αγαπημένου του γλύκισμα, ντόνατ, ο Homer, θα πουλήσει την ψυχή του στον Διάβολο. Φυσικά αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από την οικογένεια του. Έτσι, η Marge, θα ζητήσει να διεξαχθεί μία δίκαιη και αμερόληπτη δίκη.

“Terror at 5 1⁄2 Feet”  

Σίγουρα ο Bart δεν είναι από τα πιο “ήσυχα” παιδιά στο Springfield. Όταν όμως ανακαλύπτει ότι ένα γκρέμλιν προσπαθεί να σαμποτάρει το σχολικό του λεωφορείο ξεβιδώνοντας τις ρόδες, θα είναι ο μοναδικός που θα παλέψει μαζί του για να το σταματήσει.

“Bart Simpson's Dracula”

Ο Mr. Burn, σαν άλλος Κόμης Δράκουλας, υποδέχεται τους Simpsons στην ανατριχιαστική έπαυλή του. Η Lisa είναι το μοναδικό μέλος της οικογένειας που αντιλαμβάνεται ότι κάτι δεν πάει καλά, ωστόσο, οι προειδοποιήσεις της πέφτουν στον κενό.

Treehouse of Horror V (Σεζόν 6, Επεισόδιο 6)

“The Shinning”

Οι Simpsons, προσλαμβάνονται ως επιστάτες για τον χειμώνα στο εξοχικό κατάλυμα του Mr. Burns. Εκεί, για να σιγουρευτεί ότι η οικογένεια θα δουλεύει σκληρά και δεν θα τεμπελιάζει, κόβει το καλώδιο της τηλεόρασης, ενώ την ίδια στιγμή απαγορεύει την μπύρα από το μπαρ του καταλύματος με αποτέλεσμα ο Homer να οδηγείται σταδιακά στην τρέλα.

“Time and Punishment”

Ο Homer, στην προσπάθειά του να φτιάξει την σπασμένη του τοστιέρα την μετατρέπει σε μηχανή του χρόνου. Η μοναδική προειδοποίηση του παππού της οικογένειας είναι να μην αλλάξει τίποτα από το παρελθόν καθώς αυτή η αλλαγή θα επηρέαζε αρνητικά το παρόν. Ωστόσο, μία μικρή γκάφα του Homer σε ένα από τα ταξίδια του πίσω στον χρόνο θα προκαλέσει χάος στο Springfield, και όχι μόνο.

“Nightmare Cafeteria”

Ο Bart και η Lisa αντιλαμβάνονται ότι κάτι πηγαίνει στραβά με το κρέας στην καφετέρια του σχολείου τους. Τα 2 αδέλφια μαζί με ακόμη 3 συμμαθητές τους προσπαθούν να ανακαλύψουν τι συμβαίνει και ποιος κρύβεται πίσω από την αρρωστημένη κατάσταση που έχει προκύψει.

Treehouse of Horror VI (Σεζόν 7, Επεισόδιο 6)

“Attack of the 50-Foot Eyesores”

Η αγάπη που έχει ο Homer στα ντόνατς είναι γνωστή. Η αλήθεια, όμως, είναι ότι η σχέση του με το συγκεκριμένο γλύκισμα τον έχει μπλέξει σε περιπέτειες ουκ ολίγες φορές. Έτσι, όταν αντιλαμβάνεται ότι το πολυδιαφημισμένο ντόνατ "κολοσσιαίων" διαστάσεων του Lard Lad Donuts, είναι απλά το ντόνατ που κρατάει το τεράστιο άγαλμα-μασκότ στην είσοδο του καταστήματος, αποφασίζει να κλέψει αυτό το ψεύτικο ντόνατ για να τους εκδικηθεί. Η απόφασή του θα προκαλέσει χάος και καταστροφή για ακόμη μία φορά στην πόλη του Springfield.

“Nightmare on Evergreen Terrace”

Στην συγκεκριμένη παρωδία της πασίγνωστης ταινία τρόμου Nightmare on Elm Street, o Bart υποφέρει από εφιάλτες. Πιο συγκεκριμένα, ο επιστάτης του σχολείου, Willie, τον κυνηγάει για να τον σκοτώσει. Καθώς το εκμυστηρεύεται στην αδελφή του, μαθαίνει ότι πολλοί από τους συμμαθητές του ανέφεραν και αυτοί ότι ο Willie τους τρομοκρατεί στα όνειρα τους.

“Homer Cubed”

Ο Homer, μετά από μία σειρά λανθασμένων επιλογών, καταλήγει στον δικό μας κόσμο κάνοντας τους ανθρώπους γύρω του να τον κοιτούν με απορία. Όλα άρχισαν όταν ο ίδιος προσπάθησε να κρυφτεί πίσω από μία βιβλιοθήκη ώστε να αποφύγει την επίσκεψη των Patty και Selma. Εκεί, στην μυστηριώδη βιβλιοθήκη, θα ανακαλύψει μία πύλη που θα τον οδηγήσει σε έναν ψηφιακό κόσμο όπου τα πάντα είναι τρισδιάστατα.