Προέβλεψαν όντως οι Simpsons και το Apple Vision Pro;

Μέσα από ένα επεισόδιο που κυκλοφόρησε 8 χρόνια πριν
06 Φεβρουαρίου 2024 21:58
Προέβλεψαν όντως οι Simpsons και το Apple Vision Pro;

Οι Simpsons φαίνεται πως το έκαναν ξανά: Προέβλεψαν το μέλλον για άλλη μια φορά ή τουλάχιστον αυτό πιστεύουν πολλοί χρήστες των social media!

Περνώντας σε λεπτομέρειες, τα τελευταία εικοσιτετράωρα έχει γίνει απίστευτα viral στις Ηνωμένες Πολιτείες το ολοκαίνουργιο προϊόν της Apple, η μάσκα εικονικής και μικτής πραγματικότητας Apple Vision Pro. Σας έχουμε μεταφέρει εικόνες και πλάνα από κόσμο που τα φοράει παντού, οτιδήποτε και αν κάνει. Ναι, υπάρχουν πραγματικά πλάνα από ανθρώπους που φοράνε τα Apple Vision Pro τους όσο περπατάνε, όσο οδηγούν, όσο τρώνε, όσο βρίσκονται σε μέσα μαζικής μεταφοράς, μέχρι και όσο κάνουν μπάνιο σε πισίνες!

Όλα αυτά φαίνεται πως τα είχε προβλέψει το λατρεμένο τηλεοπτικό σόου The Simpsons, με ένα επεισόδιο που κυκλοφόρησε πριν από σχεδόν μια δεκαετία και είναι λες και αποτυπώνει όσα βλέπουμε στην πραγματική ζωή τις τελευταίες ημέρες. Συγκεκριμένα, το 2016 έκανε πρεμιέρα ένα επεισόδιο με τίτλο ‘Friends and Family’.

Σε αυτό, βλέπουμε τον Homer και την Marge να είναι κολλημένοι στο κρεβάτι τους, αφού αντί να ζουν κανονικά τη ζωή τους, έχουν προσηλωθεί πλήρως σε μια εικονική πραγματικότητα, φορώντας συσκευές που θυμίζουν VR headsets. Σύντομα, η τρέλα αυτή εξαπλώνεται σε ολόκληρη την κοινωνία του Springfield, με τους κατοίκους να τα φοράνε παντού.

Όπως συνέβη και στην πραγματική ζωή, που ο κόσμος φοράει τα Apple Vision Pro του μέχρι και όσο διασχίζει δρόμους, έτσι και στο Simpsons ο κόσμος φοράει τα γυαλιά παντού, κουτουλώντας σε κολώνες, αφού η αίσθηση του χώρου έχει χαθεί.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε μια ανάρτηση από το social media που επισημαίνει την πρόβλεψη των Simpsons και η οποία έγινε viral με εκατομμύρια προβολές.

Βέβαια, σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί πως VR headsets υπάρχουν από τη μέσα της δεκαετίας του 1990, με τα Oculus Rift, HTC Vive και PlayStation VR να κάνουν πιο διαδομένη την ιδέα από τα μέσα της δεκαετίας του 2010. Επομένως, η πρόβλεψη των Simpsons είναι σχετικά ασφαλής, αλλά και πάλι πολλοί δεν περίμεναν ποτέ ότι θα βλέπαμε κόσμο να περπατά στο δρόμο φορώντας γυαλιά εικονικής πραγματικότητας.