Star Wars: Απεργεί ο δημιουργός του Andor - Τι συμβαίνει με τη 2η σεζόν;

Θα παραλύσει και αυτή η σειρά λόγω της απεργίας των σεναριογράφων του Χόλιγουντ;
10 Μαΐου 2023 11:19
Star Wars: Απεργεί ο δημιουργός του Andor - Τι συμβαίνει με τη 2η σεζόν;

Θα παραλύσει και μια σειρά του Star Wars λόγω της απεργίας των σεναριογράφων του Χόλιγουντ; Σύμφωνα με το δημοσίευμα του THR, ο Tony Gilroy, δημιουργός της σειράς "Andor" ανακοίνωσε ότι έχει αποχωρήσει από το πλατό της 2ης σεζόν και πως έχει πάψει να εκτελεί τα καθήκοντά του για τη σειρά της Disney. 

Η ανακοίνωση αυτή από τον showrunner, σεναριογράφο και παραγωγό του ANDOR έρχεται εν μέσω σφοδρής κριτικής που δέχθηκε από συναδέλφους του και μέλη της WGA (Writer's Guild Association) για τη μη συμμετοχή του στην απεργιακή κινητοποίηση ενάντια στην AMPTP, η οποία εκπροσωπεί τα μεγάλα στούντιο και streaming υπηρεσίες. Είχε ειπωθεί ότι ο Gilroy συνέχιζε να εργάζεται για τη 2η σεζόν του Andor παρά τη μαζική κινητοποίηση. 

Από την πλευρά του ο Girloy ξεκαθάρισε ότι από τις 2 Μαίου που ξεκίνησε η απεργία σταμάτησε να προσφέρει τις υπηρεσίες του. "Διέκοψα όλες τις εργασίες που σχετίζονται με το γράψιμο και τη σύνταξη στο Andor πριν από τα μεσάνυχτα της 1ης Μαΐου. Αφού ενημερώθηκα για τη συνάντηση του Σαββάτου με τους showrunners, ενημέρωσα τον Chris Keyser της WGA την Κυριακή το πρωί ότι θα σταματήσω επίσης όλες τις μη συγγραφικές δραστηριότητες ως παραγωγός", ανέφερε ο Gilroy σε δήλωσή του στο The Hollywood Reporter.

Τι θα γίνει με τη 2η σεζόν του ANDOR; Ακόμη δεν είναι ξεκάθαρο εάν η απουσία του Gilroy επηρεάσει τα γυρίσματα και ακολούθως την ημερομηνία κυκλοφορίας. Αξίζει να αναφερθεί ότι το γράψιμο του σεναρίου είχε ολοκληρωθεί πολύ πριν γίνει η απεργία. 

Μερικές από τις μεγάλες σειρές που σταμάτησαν την παραγωγή του είναι τα Stranger Things 5, A Knight of the Seven Kingdoms (Game of Thrones), Cobra Kai Season 6 και Yellowjackets Season 3 μεταξύ άλλων. Ωστόσο άλλες υπερπαραγωγές της τηλεόρασης όπως το House of the Dragon του HBO Max και του The Lord of the Rings: The Rings of Power της Amazon, συνεχίζουν κανονικά τα γυρίσματά τους καθώς βρίσκονται και οι δύο στις δεύτερες σεζόν τους. 

Σε άλλο πρόσφατο ρεπορτάζ του THR λέγεται ότι η Disney έστειλε επιστολή στους showrunners των σειρών της απαιτώντας να συνεχίσουν να τηρήσουν τις συμφωνηθέντες δουλειές τους εν μέσω της απεργίας. Η WGA από πλευράς της είπε πως αυτές οι τακτικές διαλύουν το συνδικάτο. 

Ανάμεσα στις πληροφορίες για τη 2η σεζόν έγινε γνωστό ότι κάθε τριπλέτα επεισοδίων θα προχωράει την ιστορία κατά ένα χρόνο. Έτσι θα φτάσουμε όπως είχε δηλώσει και στο παρελθόν ο Tony Gilroy, μια ανάσα πριν την εναρκτήρια σκηνή του Rogue One: A Star Wars Story να ολοκληρώσει έτσι η ιστορία του Cassian Andor τον κύκλο της. 

 Σκηνοθέτες των νέων επεισοδίων θα είναι οι Toby Haynes, Susanna White και Benjamin Caron. Παράλληλα, εκτός του Luna που γνωρίζουμε ότι θα υποδυθεί τον χαρακτήρα του από το "Rogue One", τον κατάσκοπο Cassian Andor, το καστ θα πλαισιώσουν επίσης οι Stellan Skarsgard (Dune), Adria Arjona (Morbius), Fiona Shaw (Killing Eve), Denise Gough (Monday, Flux Gourmet), Kyle Soller (Poldark), και Robert Emms (Chernobyl). Τέλος, την επιστροφή τους από τους ρόλους τους στο Rogue One θα κάνουν επίσης και οι Forest Whitaker (Saw Gerrera) και Ben Mendelsohn (Orson Krennic).

Το Andor θα επιστρέψει στη συχνότητα του Disney+ για τη 2η σεζόν τον Αύγουστο του 2024.