ΕΠΙΣΗΜΟ: Η 2η σεζόν του Star Wars Andor χάνει το 2024

Μείον μία σειρά θα έχει το σύμπαν του Star Wars στο Disney Plus για του χρόνου
21 Δεκεμβρίου 2023 00:30
ΕΠΙΣΗΜΟ: Η 2η σεζόν του Star Wars Andor χάνει το 2024

Αυτό που εδώ και καιρό είχε διαρρεύσει, επιβεβαίωσαν με κάθε επισημότητα Disney και Lucasfilm: την καθυστέρηση της κυκλοφορίας της 2ης σεζόν του "Andor" της spinoff σειράς του Star Wars και του "Rogue One". 

Οι εταιρίες δημοσίευσαν το καλεντάρι κυκλοφοριών του 2024 αποκαλύπτοντας ότι οι Star Wars σειρές που θα προβληθούν στο Disney Plus θα είναι το "The Acolyte", η 3η σεζόν του Star Wars: The Bad Batch, το Star Wars: Skeleton Crew και η 2η σεζόν του Star Wars: Tales of the Jedi

Έτσι, η 2η σεζόν του ANDOR χάνει το ραντεβού της που είχε δώσει με τους fans του σύμπαντος για τον Αύγουστο του 2024, κάτι που είχε γνωστοποιηθεί από τον δημιουργό και showrunner, Tony Gilroy, στο πλαίσιο του Star Wars Celebration 2023.

Φαίνεται πως οι λόγοι για την καθυστέρηση αυτή είναι φυσικά η πρόσφατη κρίση στο Χόλιγουντ με τις απεργίες σεναριογράφων και ηθοποιών, οι οποίες πήγαν πίσω το χρονοδιάγραμμα. Το πιο ασφαλές συμπέρασμα που βγαίνει είναι πως τα επόμενα 12 επεισόδια του "ANDOR", τα οποία θα είναι και τα τελευταία, με τον Diego Luna θα κυκλοφορήσουν εντός του 2025. To cast πλαισιώνουν επίσης οι Stellan Skarsgard (Dune), Adria Arjona (Morbius), Fiona Shaw (Killing Eve), Denise Gough (Monday, Flux Gourmet), Forest Whitaker (Saw Gerrera), Kyle Soller (Poldark), και Robert Emms (Chernobyl). 

Επομένως, θα έχουμε να κάνουμε με το "Star Wars: The Acolyte", που για πρώτη φορά θα μεταφέρει σε live-action μορφή την εποχή της High Republic και συγκεκριμένα την άνοδο των Sith, 50 χρόνια πριν τα γεγονότα της prequel τριλογίας. Σε αυτήν θα συμμετέχει ένα all-star cast με τους: Lee Jung-Jae (Squid Games), Amandla Stenberg (The Eddy, The Hate U Give), Carrie-Anne Moss (The Matrix), Dafne Keen των "Logan" και "His Dark Materials", Manny Jacinto (“Nine Perfect Strangers”), Jodie Turner-Smith (“Queen & Slim”), Rebecca Henderson (“Inventing Anna”), Charlie Barnett (“Russian Doll”) και Dean-Charles Chapman (“1917”). 

Η δεύτερη live-action σειρά θα είναι το Star Wars: Skeleton Crew δια χειρός Shawn Levy, η οποία θα έχει μια γεύση από "Goonies" και "Stranger Things" στο γνωστό σύμπαν. Θα πρωταγωνιστεί μια ομάδα τεσσάρων παιδιών που χάνονται στα βάθη του γαλαξία, τα οποία βρίσκει ο Jude Law, ο οποίος θα παίζει τον κεντρικό ρόλο. Μάλιστα, τη σκηνοθεσία μερικών επεισοδίων έχει αναλάβει το βραβευμένο με Όσκαρ σκηνοθετικό δίδυμο των Daniel Kwan και Daniel Scheinert (Everything Everywhere All At Once).

Έπειτα θα έχουμε νέες συναρπαστικές ανείπωτες περιπέτειες από το σύμπαν του Star Wars σε animated μορφή με τη 2η σεζόν του "Tales of the Jedi" αλλά και την 3η και τελευταία σεζόν του The Bad Batch, η οποία θα ρίξει αυλαία στην ιστορία της "Clone Force 99".