Star Wars: Αποκαλύφθηκε το συνολικό budget της σειράς “Andor“ και είναι αδιανόητα υψηλό!

To καθιστά ως την ακριβότερη σειρά στην ιστορία του Disney Plus
17 Ιουνίου 2023 14:08
Star Wars: Αποκαλύφθηκε το συνολικό budget της σειράς “Andor“ και είναι αδιανόητα υψηλό!

Ένα νέο ρεπορτάζ αποκαλύπτει το πανάκριβο κόστος παραγωγής του "ANDOR" της νεότερης Star Wars σειράς για το Disney Plus, η οποία σπάει κάθε ρεκόρ για την υπηρεσία, την ώρα που η 2η σεζόν του σόου βρίσκεται στα σκαριά. 

Το γεγονός πως η παραγωγή του Andor επέλεξε να κάνει πιο... old-school την παραγωγή της απέδωσε οπτικά -κάτι που το αναφέραμε και στο review μάς- με πιστά, αληθοφανή και απτά σκηνικά, καθώς απομακρύνθηκε από τα ψηφιακά σετ του The Volume, με το οποίο γυρίστηκαν όλες οι άλλες Star Wars σειρές μέχρι σήμερα. Η ποιότητα των σκηνικών και της υψηλής παραγωγής του Andor φάνηκε για παράδειγμα κεντρική πόλη του Ferrix που χτίστηκε σαν μια... κανονική πόλη με ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα, στα οποία χάνονταν και οι ίδιοι οι ηθοποιοί, όπως είχε αναφέρει η σταρ Adria Arjona σε παλιότερη συνέντευξή της. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα του The Hollywood Reporter αποκαλύπτεται ότι το budget του Andor εκτιμάται γύρω στα $250 εκατομμύρια δολάρια, καθιστώντας το την ακριβότερη σειρά Star Wars στο Disney Plus και μια από τις ακριβότερες παραγωγές του franchise. Παράλληλα είναι και η ακριβότερη σειρά του Disney Plus γενικότερα αφού τέτοιο budget δεν είχε ούτε μια σεζόν του The Mandalorian ή σεζόν σειράς της Marvel Studios. Αυτό το ποσό ισχύει μόνο για την 1η σεζόν των 12 επεισοδίων του Andor και όχι συνολικά και για τις δύο σεζόν που θα αποτελείται η σειρά. 

Ενδεικτικά η πρώτη σεζόν του The Mandalorian των 8 επεισοδίων είχε κοστίσει γύρω στα $100 εκατομμύρια με budget ανά επεισόδιο που κυμαίνονται στα $12.5-15$ εκατομμύρια δολάρια. Το ίδιο ίσχυσε και για τη 2η σεζόν του Mandalorian αλλά και τη μίνι σειρά The Book of Boba Fett. Μόνο το Obi-Wan Kenobi κόστισε παραπάνω φτάνοντας τα $25 εκατομμύρια ανά επεισόδιο (6 συνολικά) και άρα συνολικό κόστος στα $150 εκατομμύρια δολάρια

Στο όριο των $25 εκατομμυρίων ανά επεισόδιο βρίσκονται και οι σειρές του MCU όπως τα WandaVision, The Falcon and the Winter Soldier και Hawkeye

Ανάμεσα στις πληροφορίες για τη 2η σεζόν έγινε γνωστό ότι κάθε τριπλέτα επεισοδίων θα προχωράει την ιστορία κατά ένα χρόνο. Έτσι θα φτάσουμε όπως είχε δηλώσει και στο παρελθόν ο Tony Gilroy, μια ανάσα πριν την εναρκτήρια σκηνή του Rogue One: A Star Wars Story να ολοκληρώσει έτσι η ιστορία του Cassian Andor τον κύκλο της. 

 Σκηνοθέτες των νέων επεισοδίων θα είναι οι Toby Haynes, Susanna White και Benjamin Caron. Παράλληλα, εκτός του Luna που γνωρίζουμε ότι θα υποδυθεί τον χαρακτήρα του από το "Rogue One", τον κατάσκοπο Cassian Andor, το καστ θα πλαισιώσουν επίσης οι Stellan Skarsgard (Dune), Adria Arjona (Morbius), Fiona Shaw (Killing Eve), Denise Gough (Monday, Flux Gourmet), Kyle Soller (Poldark), και Robert Emms (Chernobyl). Τέλος, την επιστροφή τους από τους ρόλους τους στο Rogue One θα κάνουν επίσης και οι Forest Whitaker (Saw Gerrera) και Ben Mendelsohn (Orson Krennic).

Το Andor θα επιστρέψει στη συχνότητα του Disney+ για τη 2η σεζόν τον Αύγουστο του 2024.