House of the Dragon 2η Σεζόν: Θα επιστρέψει με λιγότερα επεισόδια και μάθαμε ακριβώς πόσα

Αυτά είναι τα νεότερα για το πότε επιστρέφει η prequel σειρά του Game of Thrones
29 Μαρτίου 2023 09:09
House of the Dragon 2η Σεζόν: Θα επιστρέψει με λιγότερα επεισόδια και μάθαμε ακριβώς πόσα

Τα νεότερα από το μέτωπο της επιστροφής του House of the Dragon είναι τόσο καθησυχαστικά όσο και κάπως δυσάρεστα για τους fans. Το νεότερο ρεπορτάζ του Deadline μεταφέρει τις τελευταίες εξελίξεις από το πλατό της πολυαναμενόμενης 2ης σεζόν του House of the Dragon, επιβεβαιώνοντας ότι θα κάνει πρεμιέρα το καλοκαίρι του 2024, όπως ακούγεται και έχει ειπωθεί εδώ και αρκετό καιρό από στελέχη του HBO. 

Μάλιστα, τα γυρίσματα αναμένεται να ξεκινήσουν στη Μ. Βρετανία τον επόμενο μήνα ώστε η 2η σεζόν να είναι έτοιμη να έρθει στις οθόνες εγκαίρως. Στα δυσάρεστα της υπόθεσης είναι πως η 2η σεζόν θα απαρτίζεται από 8 επεισόδια, δηλαδή δύο λιγότερα από τα 10 επεισόδια που ήταν η 1η σεζόν. Αυτή είναι μια τακτική που θα εξυπηρετήσει το ευρύτερο πλάνο της ιστορίας του House of the Dragon και όχι μια κίνηση για να γλιτώσει έξοδα η παραγωγή του HBO, τουλάχιστον σύμφωνα με εκπρόσωπό του. 

Ωστόσο, το ρεπορτάζ του Deadline αναφέρει ότι αρχικά είχε ακούσει πως η 2η σεζόν θα είχε πράγματι 10 επεισόδια -όπως και η 1η- αλλά το πλάνο άλλαξε, κάτι που οδήγησε και σε τροποποιήσεις στο σενάριο. Όλα αυτά δεδομένου ότι έγιναν αρκετές εσωτερικές ανακατατάξεις στη Warner Bros. Discovery, οι οποίες είχαν ως στόχο τη μείωση των εξόδων.

Επίσης οι συντελεστές του HBO και τις σειράς οραματίζονταν εξ αρχής μια ιστορία που θα διαρκέσει τρεις με τέσσερις σεζόν. Λόγω αυτού, ο showrunner Ryan Condal μαζί με τον δημιουργό και εκτελεστικό παραγωγό, George R.R. Martin, έχουν σχεδιάσει από πριν την 3η σεζόν του House of the Dragon, η οποία μάλιστα έχει πάρει το "πράσινο φως" από το HBO, όπως τονίζει το άρθρο.

Ένα μεγάλο μέρος της 2ης σεζόν που περιλαμβάνει και μια σημαντική μάχη πλέον έχει μεταφερθεί για την 3η σεζόν. Οι ίδιες πηγές λένε πως τελικά το πιθανότερο σενάριο είναι η prequel σειρά του Game of Thrones να ολοκληρωθεί με τέσσερις σεζόν. 

Λίγα λόγια για το House of the Dragon:

Πρόκειται για το πρώτο spinoff σόου του σύμπαντος του George R.R. Martin, το οποίο μεταφέρει την πλοκή 200 χρόνια πριν τα γεγονότα του "A Song of Ice and Fire", εκεί όπου ο Οίκος των Targaryen βρισκόταν στο ζενίθ του. "Θεοί. Βασιλιάδες. Φωτιά. Αίμα" αυτές είναι οι λέξεις με τις οποίες το HBO προλογίζει τη σειρά και θα εξιστορήσει όλα όσα γεγονότα οδηγούν στο τέλος του άλλοτε ένδοξου αυτού Οίκου και τον εμφύλιο των Targaryen γνωστό ως τον "Χορό των Δράκων".

Το cast απαρτίζεται από τους: Paddy Considine (The Outsider, Peaky Blinders) που θα παίξει τον Βασιλιά Viserys Targaryen, Emma D'Arcy (Truth Seekers, Hannah) ως Πριγκίπισσα Rhaenyra Targaryen, Matt Smith (The Crown, Doctor Who) στον ρόλο του Πρίγκιπα Daemon Targaryen, Olivia Cooke ως "Alicent Hightower", Rhys Ifans ως "Otto Hightower", Steve Toussaint ως "Lord Colrys Velaryon" ή αλλιώς γνωστός ως "Sea Snake". Μαζί τους οι: Sonoya Mizuno (Devs) ως Mysaria, Fabien Frankel (The Serpent) ως Knight Ser Criston Cole και η Eve Best (Nurse Jackie) στο ρόλο της συζύγου του "Sea Snake".

Tη δημιουργία του υπογράφουν οι George R.R. Martin και Ryan J. Condal (Colony). Ο Condal, μαζί με τον σκηνοθέτη Miguel Sapochnik, εκτελούν χρέη showrunner και εκτελεστικών παραγωγών. Η 1η σεζόν κόστισε περί τα $200 εκατομμύρια συνολικά συμπεριλαμβανομένης και της μεγαλύτερης διαφημιστικής καμπάνιας στην ιστορία του HBO, εκ των οποίων τα μισά ήταν το budget των επεισοδίων. 

Η 2η σεζόν έχει ήδη πάρει το "πράσινο φως" από το HBO, ωστόσο ο Miguel Sapochnik ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τη θέση του σκηνοθέτη και showrunner. Τις εντυπώσεις μας από τη 1η σεζόν του House of the Dragon, όπως της επιμελήθηκε ο Αντώνης Παυλίδης, θα βρείτε πατώντας εδώ

Πότε αναμένεται η 2η σεζόν του House of the Dragon; 

Το Deadline μεταδίδει ότι η 2η σεζόν του House of the Dragon θα ξεκινήσει τα γυρίσματά της μέσα στον Απρίλιο του 2023. Επομένως δύσκολα να κυκλοφορήσει μέχρι τα τέλη του 2023 και επιβεβαιωμένα πλέον αναμένεται να κυκλοφορήσει στο HBO το καλοκαίρι του 2024. Πρόκειται για μια ημερομηνία που και ο διευθυντής προγράμματος του HBO, Casey Bloys, είχε επιβεβαιώσει σε παλιότερη συνέντευξή του.