Με Snapdragon όλα τα Galaxy S23 - Το τέλος των Exynos;

Επιβεβαιώνει η Qualcomm
29 Ιουλίου 2022 09:52
Με Snapdragon όλα τα Galaxy S23 - Το τέλος των Exynos;

Η φετινή ναυαρχίδα της Samsung, Galaxy S22, κυκλοφόρησε μόνο στην Ευρώπη με τον Exynos 2200, ενώ σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο κυκλοφόρησε με τον Snapdragon 8 Gen 1. Ο CEO της Qualcomm, Cristiano Amon, αποκάλυψε πως το 75% των S22 είχαν Snapdragon επεξεργαστή και τόνισε πως αυτό το ποσοστό θα ανέβει του χρόνου. Ήδη αναλυτές προβλέπουν πως τα Galaxy S23 θα κυκλοφορήσουν σε όλο τον κόσμο αποκλειστικά με Snapdragon 8 Gen 2.

Η συνεργασία της Qualcomm με τη Samsung εκτείνεται και πέρα από τα Galaxy τηλέφωνα και συμπεριλαμβάνει Galaxy Books, Windows PCs, Galaxy tablets και άλλες συσκευές, ενώ επεκτάθηκε και η συμφωνία άδειας πατεντών έως το 2030 καλύπτοντας και 6G συσκευές.

Σημαίνει όμως αυτό πως η Samsung θα παρατήσει εντελώς τον Exynos; Η εταιρία διαψεύδει τις φήμες και αποκαλύπτει πως αναδιοργανώνει το επιχειρηματικό της μοντέλο στα chips για να ενισχυθεί μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα. Τι σημαίνει όμως αυτό;

Παρά την τωρινή...”παράδοσή” της στην Qualcomm, συγκεντρώνει μία ομάδα για να αναπτύξει ένα νέο chipset για smartphones, ξεκινώντας από το μηδέν. Μπορεί να χρησιμοποιήσει αποκλειστικά Snapdragon chips μέχρι το 2024, θα χρησιμοποιήσει όμως αυτό το χρόνο για να κάνει μία μεγάλη επιστροφή.

Τα νέα αναδιπλούμενα τηλέφωνα της Samsung που περιμένουμε σε λίγες μέρες πιθανόν να έχουν κι αυτά μόνο Snapdragon 8+ Gen 1. Ο Snapdragon 8 Gen 2 αναμένεται να αποκαλυφθεί το Νοέμβριο και τα πρώτα τηλέφωνα που θα τον ενσωματώσουν θα αποκαλυφθούν το Δεκέμβριο.