Samsung Galaxy S24: Δείτε τη μεγάλη διαφορά μεταξύ του Exynos και του Snapdragon

Στο Plus και στο Ultra μοντέλο
29 Ιανουαρίου 2024 13:57
Samsung Galaxy S24: Δείτε τη μεγάλη διαφορά μεταξύ του Exynos και του Snapdragon

Εδώ και πολλά χρόνια υπήρχαν παράπονα από τους ευρωπαίους χρήστες των Galaxy συσκευών της Samsung πως οι εκδόσεις που πωλούνται στη γηραιά ήπειρο υστερούν σημαντικά σε σχέση με τις αμερικανικές, εξαιτίας του Exynos επεξεργαστή.

Τώρα, ένα πρόσφατο βίντεο του βρετανού YouTuber Tom Honeyands, γνωστού ως TheTechChap, που συγκρίνει αναλυτικά τα Samsung Galaxy S24+ και Galaxy S24 Ultra αποκάλυψε σημαντικές διαφορές στις επιδόσεις για άλλη μια φορά, δείχνοντας πως τα παράπονα ήταν μάλλον δικαιολογημένα. Το βίντεο επικεντρώνεται κυρίως στην απόδοση του Exynos 2400 στη ευρωπαϊκή έκδοση του Galaxy S24+ σε σχέση με τον Snapdragon 8 Gen 3 που βρίσκεται σε όλα τα Galaxy S24 Ultra παγκοσμίως. Παρά τις βελτιώσεις στον νέο επεξεργαστή της Samsung, ο Exynos πάλι υπολείπεται του Snapdragon και μάλιστα όχι μόνο στην απόδοση. Ειδικότερα, το Galaxy S24+ με τον Exynos 2400 φαίνεται πως έχει αρκετά χαμηλότερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας σε σύγκριση με το αντίστοιχο Snapdragon μοντέλο.

Το βίντεο του YouTuber ανέδειξε κιόλας ένα κρίσιμο πρόβλημα στο Galaxy S24+, κατά την εκτέλεση του Premiere Rush της Adobe, ενός λογισμικού μοντάζ βίντεο. Ο Exynos 2400 ιστορικά δυσκολεύεται με αυτή την εφαρμογή και αυτό συνεχίζει να ισχύει, όπως φαίνεται στο σχετικό τμήμα του βίντεο. Μετά από το συγκεκριμένο benchmark  για την ακρίβεια, το Galaxy S24+ παρουσίασε σημαντικό lag και stuttering, ακόμη και κατά τη διάρκεια βασικών λειτουργιών στο One UI. Μάλιστα, το πρόβλημα παρέμεινε ακόμη και μετά από επανεκκίνηση της συσκευής, γεγονός που υποδηλώνει ότι είναι κάτι βαθιά ριζωμένο στο λειτουργικό. Από την άλλη, το S24 Ultra με τον Snapdragon διαχειρίστηκε την εφαρμογή χωρίς κανένα κόλλημα.

Η ανάλυση του Honeyands ολοκληρώνεται με μια παρατήρηση σχετικά με την μπαταρία των δύο συσκευών. Το Galaxy S24+, με μπαταρία 4.900 mAh, εξάντλησε τη φόρτισή του σημαντικά ταχύτερα από το Galaxy S24 Ultra, παρόλο που η διαφορά τους στα χαρτιά είναι μόλις 100 mAh. Συγκεκριμένα, το ένα τηλέφωνο έφτασε στο τέλος των δοκιμών με 38% και το άλλο με 49%.

Για περισσότερα μπορείτε να δείτε ολόκληρο το βίντεο μέσα από τον player που ακολουθεί.