Snapdragon G Series: Τρία νέα chip από την Qualcomm που υπόσχονται ένα βελτιωμένο mobile gaming

Με φοβερές επιδόσεις
24 Αυγούστου 2023 14:51
Snapdragon G Series: Τρία νέα chip από την Qualcomm που υπόσχονται ένα βελτιωμένο mobile gaming

Η Qualcomm μόλις ανακοίνωσε τρεις νέους επεξεργαστές που είναι ειδικά σχεδιασμένοι για το mobile gaming και υπόσχονται πολύ καλές επιδόσεις. Η νέα σειρά της εταιρίας ονομάζεται Snapdragon G Series και αποτελείται από τους Snapdragon G1 Gen 1, Snapdragon G2 Gen 1 και Snapdragon G3x Gen 1.

O Snapdragon G1 Gen 1 είναι ειδικά σχεδιασμένος για streaming handheld συσκευές και υπόσχεται διάρκεια ζωής μπαταρίας πάνω από 10 ώρες, ενώ διαθέτει τον Kryo CPU 8 πυρήνων, αλλά και τον Adreno A11 στα γραφικά, μαζί με υποστήριξη για Bluetooth 5.0 και Wi-Fi 5. Αυτό το chipset υποστηρίζει μέχρι 720P ανάλυση και 60FPS.

Από την άλλη, ο Snapdragon G2 Gen 1 είναι για mobile και cloud gaming με τον ίδιο Kryo επεξεργαστή, αλλά με καλύτερα γραφικά, μιας και είναι εξοπλισμένος με τον Adreno A21. Αυτός ο επεξεργαστής υποστηρίζει Wi-Fi 6/6E και 5G, μιας και έχει ενσωματωμένο το μόντεμ Snapdragon X62 5G της Qualcomm. Αυτό το chipset, λοιπόν, μπορεί να φτάσει έως Full HD+ αναλύσεις και τα 144FPS.

Ο τρίτος και πιο δυνατός επεξεργαστής είναι ο Snapdragon G3x Gen 1 και διαθέτει έναν Kryo οκτώ πυρήνων CPU, αλλά είναι κατά 30% ταχύτερος από τους προηγούμενους δύο, ενώ στα γραφικά έχει τον Adreno A32 που υπόσχεται 2 φορές καλύτερη απόδοση από τον προκάτοχό του. Το συγκεκριμένο chip φέρνει το Wi-Fi 7 και το 5G, ενώ μπορεί να τρέξει παιχνίδια σε Full HD+ αναλύσεις στα 144FPS και υποστηρίζει παράλληλα και stereo haptics, αλλά και PCIe Gen 4 SSD.

Οι εταιρίες AyaNeo, Huaqin, Inventec και Thundercomm θα είναι από τις πρώτες που θα συνεργαστούν με την Qualcomm για να φέρουν τα νέα τσιπ στην αγορά αργότερα μέσα στο έτος.

Πηγή: Gsmarena