Snapdragon 8 Gen 3: Η Qualcomm ετοιμάζεται για την αποκάλυψη του νέου high-end chipset

Ακούγεται ότι τα Xiaomi 14 θα είναι τα πρώτα Android με αυτό το chipset
02 Ιουνίου 2023 16:37
Snapdragon 8 Gen 3: Η Qualcomm ετοιμάζεται για την αποκάλυψη του νέου high-end chipset

Η Qualcomm αποκάλυψε πότε ακριβώς θα παρουσιάσει το νέο high-end chipset της, που κατά πάσα πιθανότητα θα έχουν τα flagship τηλέφωνα των Android εταιριών προς το τέλος του 2023.

Μέσα από μία νέα επίσημη δήλωση, η εταιρία σας προσκαλεί στις 24 Οκτωβρίου για να μάθετε τα πάντα για τον Snapdragon 8 Gen 3. Όπως κάνει κάθε φορά, έτσι και τώρα, η Qualcomm ετοιμάζει ένα μεγάλο event ονόματι Snapdragon Summit στο Μουάι της Χαβάη. Πέρυσι η εν λόγω εκδήλωση είχε πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο, αλλά φαίνεται ότι φέτος τα σχέδιά της άλλαξαν.

Σύμφωνα με τις φήμες που κυκλοφορούν, το νέο chipser θα διαθέτει μια νέα αρχιτεκτονική 1+5+2 πυρήνες αντί του 1+2+2+3 που χρησιμοποιείται στις σειρές Snapdragon 8 Gen 1 και Gen 2. Επιπροσθέτως ακούγεται ότι ο Gen 3 θα έχει το CPU Cortex-X4 ως κεντρικό πυρήνα που θα αγγίζει τα 3.7GHz, με ακόμη πέντε και δύο βασικούς πυρήνες.

Όπως μεταφέρει το Digital Chat Station, ο αριθμός μοντέλου θα είναι ο SM8650 και η GPU θα ονομάζεται Adreno 750. Επίσης, ισχυρίζεται ότι τα πρώτα τηλέφωνα που θα έχουν ενσωματωμένο τον Snapdragon 8 Gen 3 θα είναι τα Xiaomi 14 series αυτόν τον Νοέμβριο, ενώ μετά θα ακολουθήσουν τα vivo X100 series, iQOO 12 series, Redmi K70 series, OnePlus 12 και Realme GT5.