Μετάβαση στο περιεχόμενο

ή
|

Νέος εδώ;

Έχεις λογαριασμό;

Επαναφορά κωδικού

Εισάγετε το email σας και θα σας στείλουμε σύνδεσμο επαναφοράς

Θυμάστε τον κωδικό σας;

Εύρεση ονόματος χρήστη

Εισάγετε το email σας και θα σας στείλουμε το όνομα χρήστη

Θυμάστε το όνομα χρήστη σας;

Η Qualcomm παρουσίασε chip δύο φορές ταχύτερο από τον Intel Core i7 13ης γενιάς

Με το 1/3 της κατανάλωσης ρεύματος

Αλέξανδρος Καρατζάς
Αλέξανδρος Καρατζάς

Αποθήκευση σε λίστα

Δεν υπάρχουν λίστες ακόμα

0/10 λίστες

Αποθήκευση σε λίστα

Δεν υπάρχουν λίστες ακόμα

0/10 λίστες

Η Qualcomm παρουσίασε chip δύο φορές ταχύτερο από τον Intel Core i7 13ης γενιάς

Η Qualcomm παρουσίασε το νέο Snapdragon X Elite κατά τη διάρκεια του ετήσιου συνεδρίου της στη Χαβάη, αποκαλώντας το mobile chip τον πιο ισχυρό επεξεργαστή της μέχρι σήμερα. Βασισμένο σε Arm αρχιτεκτονική, διαθέτει 12 Oryon πυρήνες, προσφέροντας -πάντα σύμφωνα με την Qualcomm- διπλάσια ταχύτητα στις επιδόσεις CPU από τον Intel Core i7 1360P και i7-1355U 13ης γενιάς. Σημείωσε μάλιστα πως αντλεί έως 68% λιγότερη ενέργεια.

Το chip των 4nm κατασκευάζεται από την TSMC με χρονισμό στα 30.8GHz και dual-core boost στα 4.3GHz. Η cache είναι 42MB και η LPDDR5x μνήμη φτάνει τα 136GB/s.

Advertisement

Σε σχέση με το M2 της Apple, το X Elite προσφέρει 50% ταχύτερες multithreaded επιδόσεις, ενώ χάρη στην ενσωματωμένη GPU προσφέρει διπλάσιες επιδόσεις γραφικών σε σχέση με τον i7-13800H.

Το X Elite προσφέρει 75TOPs σε εργασίες τεχνητής νοημοσύνης, 4.5 φορές ταχύτερο δηλαδή από τους ανταγωνιστές του. Μπορεί να τρέξει γλωσσικά μοντέλα με 13 δισεκατομμύριο παραμέτρους τοπικά, ενώ υποστηρίζει AV1 4K HDR video encoding/decoding, συνδεσιμότητα 5G και Wi-Fi 7.

Τα πρώτα PCs που θα ενσωματώνουν τον Snapdragon X Elite αναμένονται να καταφθάσουν στα μέσα του 2024.

Ακολουθήστε το Unboxholics στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα για τεχνολογία, videogames, ταινίες και σειρές. Ακολουθήστε το Unboxholics σε Facebook, Twitter, Instagram, Spotify και TikTok.