Πώς να ακυρώσετε την αποστολή μηνύματος στο iOS 16  

Πάρτε πίσω εκείνο το μεθυσμένο μήνυμα που μετανιώσατε

Πώς να ακυρώσετε την αποστολή μηνύματος στο iOS 16

Πόσες φορές έχετε στείλει μήνυμα σε λάθος παραλήπτη ή σας έχει αλλάξει κάποια λέξη η αυτόματη διόρθωση ή απλά μετανιώσατε για αυτό που στείλατε στην ένταση της στιγμής; Τώρα, με το iOS 16, θα μπορείτε να διορθώσετε ή να πάρετε πίσω το μήνυμα που στείλατε στο iMessage μέσα σε 15 λεπτά. Πώς;

Για να επεξεργαστείτε το κείμενο που στείλατε επιλέγετε το μήνυμα με παρατεταμένο πάτημα και επιλέγετε Edit στο menu που θα εμφανιστεί. Τέλος, επιλέξτε το μπλε checkmark για να περαστεί η αλλαγή. Ο παραλήπτης θα δει απλά πως το μήνυμα έχει επεξεργαστεί, αλλά δε θα δει το ιστορικό επεξεργασίας.

Για να ακυρώσετε το μήνυμα που στείλατε, ακολουθείτε την ίδια διαδικασία αλλά αυτή τη φορά επιλέγετε Undo Send και το μήνυμα θα εξαφανιστεί. Ο παραλήπτης θα δει απλά μία ειδοποίηση πως ακυρώσατε την αποστολή ενός μηνύματος.

Υπόψιν πως μετά την παρέλευση 15 λεπτών, οι επιλογές Edit και Undo Send δε θα εμφανίζονται. Επίσης, λειτουργεί μόνο για τα μπλε bubbles, την επικοινωνία μεταξύ iPhone δηλαδή και όχι για τα πράσινα bubbles (SMS).

Προσοχή! Ο παραλήπτης πρέπει να τρέχει και αυτός την έκδοση iOS 16, iPadOS 16 ή macOS Ventura. Προς το παρόν, τουλάχιστον όσο το iOS 16 βρίσκεται σε beta, το χαρακτηριστικό δε λειτουργεί με παλαιότερες εκδόσεις iOS και ο παραλήπτης θα δει το μήνυμά σας, ακόμα κι αν δεν εμφανίζεται άλλο σε εσάς.