Έρχεται μεγάλη ανατροπή στην κόντρα iPhone vs Android μέσα στο 2024

Όπως προβλέπουν αναλυτές
17 Απριλίου 2024 22:27
Έρχεται μεγάλη ανατροπή στην κόντρα iPhone vs Android μέσα στο 2024

Οι αναλυτές της αγοράς των smartphones προβλέπουν ότι μια πολύ μεγάλη αλλαγή βρίσκεται στον ορίζοντα. Συγκεκριμένα, καθώς η αγορά αλλάζει διαρκώς, το Android αναμένεται να πάρει πλέον τα ηνία, μεγαλώνοντας σημαντικά μέσα το 2024. Για την ακρίβεια, οι προβλέψεις θέλουν το Android να μεγαλώνει με διπλάσιο ρυθμό σε σχέση με το iOS της Apple, μέσα στη χρονιά που διανύουμε.

Παίρνοντας τα πράγματα από την αρχή, το iPhone ήταν για πολλά χρόνια κυρίαρχο στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ η Apple τα πήγαινε περίφημα και στις παγκόσμιες αγορές, καταγράφοντας τεράστιες πωλήσεις στην Ευρώπη, αλλά και στην Κίνα. Μάλιστα, το iOS είχε τέτοιο μομέντουμ που τελευταία το μερίδιο αγοράς του Android είχε αρχίσει να συρρικνώνεται, παρόλο που συνολικά το Android ήταν και είναι το δημοφιλέστερο λογισμικό από τα δύο σε παγκόσμιο επίπεδο.

Τώρα, λοιπόν, η εικόνα αυτή αναμένεται να αντιστραφεί, αφού το Android προβλέπεται ότι θα αναπτυχθεί σημαντικά ταχύτερα από το iOS κατά τη διάρκεια του 2024. Μιλώντας στο CNN, η Nabila Popal, research director της κορυφαίας παγκόσμιας εταιρίας έρευνας αγοράς IDC, τόνισε:

Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι η Samsung επέστρεψε στην κορυφή. Φέτος λοιπόν αναμένουμε ότι το Android θα αναπτυχθεί με διπλάσιο ρυθμό από το iOS.

Για την ιστορία, οι πωλήσεις της Apple έχουν ήδη καταγράψει πτώση της τάξεως του 10% μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2024, με την Samsung να επιστρέφει πράγματι στην κορυφή με τα μέχρι τώρα δεδομένα για το έτος. Για τη βουτιά αυτή ευθύνεται κυρίως η αγορά της Κίνας που έχει αρχίσει να εγκαταλείπει τα iPhone και να στρέφεται σε εγχώριες λύσεις.