Hackers παραβίασαν τους λογαριασμούς του βρετανικού στρατού στα social media

Προωθώντας crypto απάτες
04 Ιουλίου 2022 09:51
Hackers παραβίασαν τους λογαριασμούς του βρετανικού στρατού στα social media

Όπως επιβεβαίωσε το Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου, την Κυριακή τόσο ο επίσημος λογαριασμός του Βρετανικού Στρατού στο Twitter όσο και το επίσημο κανάλι του στο YouTube παραβιάστηκαν από hackers. Αφού κατάφεραν να νικήσουν τα όποια μέτρα ασφαλείας, οι κακόβουλοι χρησιμοποιήσαν τους δύο λογαριασμούς για να προωθήσουν απάτες σχετικές με κρυπτονομίσματα.

Δε γνωρίζουμε πότε ακριβώς παραβιάστηκαν τα δύο social media, αλλά πλέον φαίνεται πως οι λογαριασμοί έχουν αποκατασταθεί. Μέσα από τον επίσημο λογαριασμό Τύπου του, λοιπόν, το υπουργείο ανέφερε χαρακτηριστικά:

Η παραβίαση των Twitter και YouTube λογαριασμών του στρατού που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα έχει επιλυθεί και πλέον διεξάγεται έρευνα.

Ο στρατός αντιμετωπίζει την ασφάλεια των πληροφοριών εξαιρετικά σοβαρά και μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνά του, δε θα ήταν σκόπιμο να σχολιάσουμε περαιτέρω.

Για την ιστορία, όσον αφορά τον Twitter λογαριασμό του βρετανικού στρατού, οι hackers άλλαξαν την εικόνα προφίλ, το cover και την περιγραφή, για να φαίνεται πως σχετίζονται με τη συλλογή από NFTs, The Possessed. Όσο οι hackers είχαν πρόσβαση, ο λογαριασμός έκανε πολλαπλά tweets για διαγωνισμούς NFTs, στέλνοντας τους χρήστες σε μια ψεύτικη ιστοσελίδα που υποτίθεται πως έκανε minting.

Από την άλλη, οι hackers έσβησαν όλα τα βίντεο στο YouTube κανάλι του βρετανικού στρατού, αλλάζοντας το όνομα και την εικόνα προφίλ για να παραπέμπουν στην επενδυτική εταιρία Ark Invest. Μάλιστα, έκαναν και μια σειρά από livestreams παλιών συζητήσεων των Jack Dorsey και Elon Musk, με ένα overlay που έστελνε ομοίως τους χρήστες σε απάτες που είχαν να κάνουν με κρυπτονομίσματα.

Ο Twitter λογαριασμός του Βρετανικού Στρατού όσο ήταν υπό τον έλεγχο των hackers:

Ο YouTube λογαριασμός του Βρετανικού Στρατού όσο ήταν υπό τον έλεγχο των hackers: