To Instagram κάνει μια αλλαγή στα μηνύματα που θα “σώσει” πολύ κόσμο

Έρχεται μαζί με άλλα νέα χαρακτηριστικά
05 Μαρτίου 2024 11:30
To Instagram κάνει μια αλλαγή στα μηνύματα που θα “σώσει” πολύ κόσμο

Μέσα από το επίσημο blog της, η Meta ανακοίνωσε μόλις μερικές σημαντικές αλλαγές και προσθήκες που θα έρθουν σύντομα στα μηνύματα στο Instagram.

Ξεκινώντας με την ίσως πιο σημαντική προσθήκη που σίγουρα είναι σωτήρια για πολλές περιστάσεις, οι χρήστες θα μπορούν πλέον να τροποποιήσουν τα μηνύματά τους, έως και 15 λεπτά μετά την αποστολή τους. Σε περίπτωση, λοιπόν, που ένα μήνυμα έχει τυπογραφικό λάθος ή δεν «ακούγεται και τόσο ωραίο», όπως τονίζει χαρακτηριστικά η επίσημη ανακοίνωση, πλέον θα υπάρχει αυτή η επιλογή. Για να αλλάξει ένα μήνυμα, αρκεί ο χρήστης να το κρατήσει πατημένο και από το dropdown μενού που εμφανίζεται να επιλέξει Edit, όπως φαίνεται στην εικόνα που ακολουθεί. Προφανώς, αν κάποιο μήνυμα έχει τροποποιηθεί, δίπλα του θα υπάρχει μια σχετική ένδειξη.

 Άλλη μια πολύ χρήσιμη προσθήκη είναι η δυνατότητα καρφιτσώματος μιας συνομιλίας. Οι χρήστες θα μπορούν να κρατάνε μόνιμα στο πάνω-πάνω μέρος του inbox τους έως και τρεις συνομιλίες, είτε πρόκειται για απλά chats με κάποιον είτε για ομαδικές. Για να γίνει pin κάποια συνομιλία αρκεί οι χρήστες να κάνουν swipe προς τα αριστερά την συνομιλία που επιθυμούν και να επιλέξουν ‘Pin’ από τα κουμπιά που εμφανίζονται, όπως φαίνεται στην εικόνα που ακολουθεί.

Παράλληλα, το Instagram θα δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα να αποθηκεύουν τα αγαπημένα τους αυτοκόλλητα για να τα στέλνουν πιο γρήγορα. Ομοίως, αρκεί να οι χρήστες να κρατήσουν πατημένο το sticker που θέλουν να κάνουν Favorite και να πατήσουν το σχετικό κουμπί που εμφανίζεται. Τέλος, οι απαντήσεις σε συγκεκριμένα μηνύματα θα μπορούν πλέον να περιλαμβάνουν και stickers, GIFs, videos, φωτογραφίες ή ηχητικά.

Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά, καθώς και μερικά νέα θέματα εμφάνισης, αναμένεται να έρθουν στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης στο άμεσο μέλλον. Φυσικά, μιας και η διάθεση γίνεται σταδιακά, ίσως να χρειαστούν μερικές ημέρες μέχρι να δείτε τις αλλαγές και τις προσθήκες στον προσωπικό σας λογαριασμό.