Το TikTok ετοιμάζει νέο app ανταγωνιστή του Instagram!

Και μάλλον θα έρθει πολύ σύντομα
13 Μαρτίου 2024 13:20
Το TikTok ετοιμάζει νέο app ανταγωνιστή του Instagram!

Μια τολμηρή κίνηση για να επεκτείνει την αυτοκρατορία του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ετοιμάζει το TikTok. Συγκεκριμένα, φαίνεται πως σκοπεύει να κάνει ένα άνοιγμα στον τομέα των φωτογραφιών, με την επικείμενη κυκλοφορία του "TikTok Photos". Η νέα αυτή social media πλατφόρμα αναμένεται να είναι άμεσος ανταγωνιστής του Instagram.

Η νέα εφαρμογή εντοπίστηκε για πρώτη φορά από το blog TheSpAndroid, το οποίο ανακάλυψε πολυάριθμες αναφορές στον κώδικα της τελευταίας ενημέρωσης του κανονικού TikTok app. Φράσεις όπως "Open TikTok Photos", "Get TikTok Photos" και "Share this post to TikTok Photos" υποδεικνύουν πως θα έχουμε να κάνουμε μια συγγενικές εφαρμογές. Η υπάρχουσα πλατφόρμα βίντεο και η νέα πλατφόρμα κοινής χρήσης φωτογραφιών θα έχουν σίγουρα πολλά κοινά και πιθανότατα θα λειτουργούν μέσα από τον ίδιο λογαριασμό, χωρίς να χρειάζεται νέα εγγραφή. Όπως δηλαδή συμβαίνει με τα Facebook, Instagram και Messenger.

Φυσικά, το TikTok επιτρέπει εδώ και καιρό στους χρήστες να δημοσιεύουν φωτογραφίες, αλλά μόνο σε μορφή βίντεο ή καρουζέλ. Μέχρι τώρα το social media δεν είχε κάποια ειδική ενότητα για την κοινή χρήση φωτογραφιών, με το Instagram να κυριαρχεί εδώ και χρόνια στον τομέα.

Ωστόσο, με τη στροφή του Instagram προς το βίντεο περιεχόμενο τα τελευταία χρόνια, κάτι που αναγκάστηκε να κάνει για να ανταγωνιστεί την επιτυχία του TikTok, η εταιρία φαίνεται πως αποφάσισε να φέρει ξανά τα πάνω-κάτω. Τώρα λοιπόν που το Instagram έχει αλλάξει, διεκδικήσει ένα μερίδιο από την αρχική του πίτα. Η στρατηγική κίνηση του TikTok, αν πετύχει, θα μπορούσε δυνητικά να αλλάξει το τοπίο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, προσφέροντας στους χρήστες μια εναλλακτική λύση για μια πραγματικά φωτοκεντρική εμπειρία.

Προς το παρόν, δεν υπάρχουν λεπτομέρειες σχετικά με πότε πρόκειται να κυκλοφορήσει το TikTok Photos και σε ποιες αγορές θα γίνει διαθέσιμο αρχικά. Όμως, για να άρχισε ήδη να προετοιμάζεται το έδαφος στον κώδικα της κεντρικής εφαρμογής, μάλλον το ντεμπούτο του βρίσκεται προ των πυλών.