Απίστευτο: Τύπος σκαρφάλωσε στην τεράστια σφαίρα στο Λας Βέγκας! (ΒΙΝΤΕΟ)

Τον συνέλαβαν οι τοπικές αρχές
08 Φεβρουαρίου 2024 13:23
Απίστευτο: Τύπος σκαρφάλωσε στην τεράστια σφαίρα στο Λας Βέγκας! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένα απίστευτο περιστατικό έλαβε χώρα πριν μερικές ώρες στο Λας Βέγκας, όταν ένας άνδρας σκαρφάλωσε στην κορυφή της γιγαντιαίας Σφαίρας της πόλης, η οποία θεωρείται ένα σύγχρονο τεχνολογικό και αρχιτεκτονικό θαύμα.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, ο Maison DesChamps είναι ένας ακτιβίστης που σκαρφαλώνει σε ουρανοξύστες και άλλα γιγαντιαία κτήρια για να στρέψει την προσοχή του κόσμου σε διάφορα κοινωνικά θέματα. Στην προκειμένη περίπτωση έβαλε ως στόχο την Σφαίρα του Λας Βέγκας και μάλιστα το timing δεν ήταν καθόλου τυχαίο, αφού αυτή την εβδομάδα αναμένεται να γίνει και το Super Bowl. Μέσα από αυτό το διαφημιστικό κόλπο ήθελε να συγκεντρώσει χρήματα για μια άστεγη γυναίκα που έχει μείνει έγκυος.

Ο DesChamps κατάφερε να κατέβει αλώβητος κάτω χρησιμοποιώντας μια καταπακτή στην κορυφή του κτηρίου. Βέβαια, λίγο αργότερα ακολούθησε η σύλληψή του από τις τοπικές αρχές, σύμφωνα με τις πληροφορίες του δικτύου KSNV News 3 Las Vegas.

Εν τέλει πάντως, ο DesChamps φαίνεται πως κατάφερε αυτό που επιθυμούσε, αφού το όλο εγχείρημα έγινε απόλυτα viral. Τα πλάνα από την επιτυχημένη του απόπειρα κάνουν το γύρο των social media, με εκατομμύρια προβολές μόνο στο X. Ακολουθούν μερικές από τις viral αναρτήσεις:

Για την ιστορία, η γιγαντιαία αυτή σφαίρα άναψε για πρώτη φορά την εξωτερική της οθόνη τον περασμένο Ιούλιο και έγινε πολύ γρήγορα viral στα social media. Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζετε, πρόκειται για μία LED σφαίρα που έχει ύψος 111 μέτρα και πλάτος 157 μέτρα, ενώ διαθέτει 1,2 εκατομμύρια LED φώτα! Το MSG Sphere έχει σχεδιαστεί από την Populous, μια παγκόσμια εταιρία αρχιτεκτονικής που βρίσκεται πίσω από πολλές από τις κορυφαίες αθλητικές αρένες του κόσμου. Το κόστος κατασκευής του ανέρχεται σε 2,3 δισεκατομμύρια δολάρια, καθιστώντας το τον πιο ακριβό αθλητικό χώρο στο Λας Βέγκας.

Το MSG Sphere αναμένεται να φιλοξενήσει μέσα στο 2024 ζωντανή μουσική, κινηματογραφικές και αθλητικές εκδηλώσεις, συμπεριλαμβανομένων αγώνων πυγμαχίας και μικτών πολεμικών τεχνών. Στο εσωτερικό του υπάρχει ένα αμφιθέατρο σε σχήμα μπολ, που χωράει σχεδόν 18.000 άτομα και διαθέτει μια 16K οθόνη που τυλίγεται γύρω από το κοινό, δημιουργώντας μια καθηλωτική εμπειρία με κινούμενα σχέδια και κοντινά πλάνα των καλλιτεχνών. Ο χώρος διαθέτει επίσης πάνω από 160.000 ηχεία που αποδίδουν ήχο υψηλής ποιότητας, ενώ υπάρχουν μέχρι και 4-D εφέ, όπως δονήσεις καθισμάτων και μηχανές ανέμου.