Ο Mark Zuckerberg εξηγεί τις προηγμένες VR τεχνολογίες που ετοιμάζει η Meta (ΒΙΝΤΕΟ)

Παρουσιάζοντας διάφορα πρωτότυπα
22 Ιουνίου 2022 00:51
Ο Mark Zuckerberg εξηγεί τις προηγμένες VR τεχνολογίες που ετοιμάζει η Meta (ΒΙΝΤΕΟ)

Συνεχίζοντας τις προσπάθειές της για την καθιέρωση του metaverse, η Meta εργάζεται παρασκηνιακά σε διάφορες προηγμένες τεχνολογίες που φιλοδοξεί πως θα κάνουν τα VR headsets σχεδόν αγνώριστα από την πραγματική ζωή.

Συγκεκριμένα, μέσα από ένα ειδικό βίντεο που είδε τα φώτα της δημοσιότητας, ο επικεφαλής της εταιρίας, Mark Zuckerberg παρουσίασε τέσσερα διαφορετικά πρωτότυπα headsets, πάνω στα οποία εργάζεται η εταιρία. Περνώντας σε λεπτομέρειες, το Reality Labs Research τμήμα της Meta προσπαθεί να αυξήσει σημαντικά την ανάλυση των οθονών των VR headsets, έχοντας θέσει ως στόχο τα 60 pixel για κάθε μοίρα. Με τέτοια ανάλυση θα ήταν εύκολη υπόθεση ακόμη και η ανάγνωση των πιο μικρών γραμμάτων σε ένα τεστ δοκιμής ικανοτήτων όρασης.

Παράλληλα, η Meta αναπτύσσει ένα VR headset που επιτρέπει σε αυτόν που το φορά να εστιάζει το βλέμμα του και να βλέπει καθαρά οποιοδήποτε αντικείμενο, όσο κοντά ή μακριά φαίνεται, ενώ έχει δημιουργήσει και το πρώτο HDR VR σύστημα του κόσμου.

Εν τέλει, η Meta θέλει όλα αυτά τα χαρακτηριστικά αυτά να συνυπάρξουν σε ένα μελλοντικό προϊόν που θα είναι λεπτότερο και πιο ελαφρύ από όλα τα headsets που γνωρίζουμε σήμερα και υπόσχεται περισσότερες εξελίξεις μέσα στα επόμενα χρόνια.

Για περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να δείτε το βίντεο που αναρτήθηκε σε συνεργασία με το μέσο Road to VR μέσα από τον player που ακολουθεί.