Η Samsung έφτιαξε οθόνη που παίζει VR παιχνίδια χωρίς γυαλιά!

Θυμίζοντας μια άλλη εποχή
11 Ιανουαρίου 2024 00:12
Η Samsung έφτιαξε οθόνη που παίζει VR παιχνίδια χωρίς γυαλιά!

Κατά τη διάρκεια της CES 2024, της μεγαλύτερης έκθεσης τεχνολογίας παγκοσμίως που λαμβάνει χώρα αυτή την περίοδο στο Λας Βέγκας, η Samsung παρουσίασε διάφορα πρωτοποριακά προϊόντα, όπως το ιδιαίτερο Flex In & Out smartphone. Μεταξύ αυτών, το Samsung 2D/3D Gaming Monitor ήταν ένα προϊόν που έκλεψε τις εντυπώσεις, κερδίζοντας μάλιστα και Innovation Award από τη διοργάνωση.

Έχουμε να κάνουμε μια εντυπωσιακή οθόνη που φέρνει ξανά στο προσκήνιο το 3D, παρόλο που η τεχνολογία δεν κατάφερε να κερδίσει τους καταναλωτές πριν από μια δεκαετία, αφού απαιτούσε να φοράνε γυαλιά. Η διαφορά αυτή τη φορά είναι πως οι χρήστες μπορούν να απολαμβάνουν 3D περιεχόμενο χωρίς να φοράνε απολύτως τίποτα.

Το πιο εντυπωσιακό μάλιστα είναι πως η οθόνη υποστηρίζει και VR περιεχόμενο, χωρίς να χρειάζεται ομοίως ο χρήστης να φορά κάποια μάσκα. Το monitor έχει τεχνολογία ανίχνευσης των ματιών και του κεφαλιού και έτσι το 3D mode αναλύει συνεχώς τον τρόπο που κοιτάζει ο χρήστης την οθόνη, για να προσαρμόζει ανάλογα τα 3D εφέ. Χωρίς να υπάρχει καμία αρνητική επίπτωση στη φωτεινότητα ή στα χρώματα, η οθόνη μπορεί να ελέγχει την ένταση και την κατεύθυνση των 3D εφέ για να κάνει την εμπειρία όσο πιο εντυπωσιακή γίνεται.

Αξίζει να σημειωθεί πως το 2D/3D Gaming Monitor της Samsung θα υποστηρίζει παιχνίδια του Steam VR, ενώ η εταιρία ανακοίνωσε πως συνεργάζεται με μεγάλους gaming publishers για περισσότερο περιεχόμενο.

Δυστυχώς για την ώρα οι λεπτομέρειες είναι περιορισμένες, αλλά η Samsung υποσχέθηκε πως θα μοιραστεί περισσότερα αργότερα μέσα στο 2024.