Flex In & Out: Η Samsung έφτιαξε κινητό που διπλώνει και προς τις δύο πλευρές

Παρουσιάστηκε στην CES 2024
10 Ιανουαρίου 2024 22:29
Flex In & Out: Η Samsung έφτιαξε κινητό που διπλώνει και προς τις δύο πλευρές

Στο πλαίσιο της CES 2024, της μεγαλύτερης έκθεσης τεχνολογίας παγκοσμίως που λαμβάνει χώρα αυτή την περίοδο στο Λας Βέγκας, η Samsung παρουσίασε μερικές πρωτοποριακές αναδιπλούμενες συσκευές.

Αναλυτικότερα, πάνω του κατάφερε να τραβήξει τα βλέμματα το Flex In & Out, ένα smartphone που θυμίζει αρκετά το Z Flip, έχοντας όμως μια πολύ σημαντική ειδοποιός διαφορά. Το Flex In & Out, όπως αφήνει να εννοηθεί και το όνομά του, έχει τη δυνατότητα να λυγίζει και προς τα μέσα και προς το έξω.

Αυτό προφανώς σημαίνει πως δεν υπάρχει ανάγκη για δεύτερη εξωτερική οθόνη, αφού ανάλογα με τον τρόπο που θα κλείσει το τηλέφωνο, οι ανάγκες του χρήστη μπορούν να εξυπηρετηθούν και με το παραπάνω. Η προσέγγιση αυτή ελευθερώνει επίσης χώρο και για περισσότερα εσωτερικά εξαρτήματα, όπως για παράδειγμα μεγαλύτερη μπαταρία.

Μιας και μιλάμε για πρωτότυπο, το Flex In & Out δεν θα κυκλοφορήσει στα ράφια των καταστημάτων. Ωστόσο, το γεγονός πως η Samsung πειραματίζεται με την τεχνολογία, ενδεχομένως δείχνει τι μπορούμε να περιμένουμε από μια μελλοντική έκδοση του Flip.

Παράλληλα, η Samsung παρουσίασε και το Flex Liple, μια αναδιπλούμενη συσκευή που φιλοδοξεί να φέρει ξανά στο προσκήνιο το edge χαρακτηριστικό των παλιότερων ναυαρχίδων του κορεατικού κολοσσού. Συγκεκριμένα, η οθόνη γυρίζει και προς τα πάνω, με αποτέλεσμα να σχηματίζει μια λωρίδα από pixel στην πάνω πλευρά, για να βλέπει ο χρήστης της ειδοποιήσεις του όσο έχει κλειστή τη συσκευή του.