Αν δεν έχετε €3.500 για Apple Vision Pro, τα έξυπνα γυαλιά της ZTE είναι μια εναλλακτική

Ξεκινάει η διάθεση παγκοσμίως
21 Ιουνίου 2023 23:40
Αν δεν έχετε €3.500 για Apple Vision Pro, τα έξυπνα γυαλιά της ZTE είναι μια εναλλακτική

Σε περίπτωση που το Apple Vision Pro σας κέντρισε το ενδιαφέρον και είστε στην αγορά για AR γυαλιά που δεν κοστίζουν €3.500, η ZTE έρχεται να φέρει τώρα τη δική της πρόταση στην αγορά. Συγκεκριμένα, η Nubia, μια θυγατρική της εταιρία, ανακοίνωσε ότι τα Neovision Glass, τα έξυπνα AR γυαλιά της, είναι πλέον διαθέσιμα για αγορά παγκοσμίως.  

Φυσικά, πρόκειται ένα αρκετά διαφορετικό προϊόν από το Vision Pro της Apple που αντιθέτως δεν έχει πολύ προηγμένες δυνατότητες τοπικής επεξεργασίας και βασίζεται σε εξωτερικές πηγές. Ειδικότερα, πρωτοανακοινώθηκε πριν μερικές εβδομάδες στο MWC 2023 και υπόσχεται θεωρητικά μια εκπληκτική οπτική και ακουστική εμπειρία, με έναν ευέλικτο και μοντέρνο σχεδιασμό.

Τα Neovision Glass διαθέτουν οθόνη Micro-OLED που αντιστοιχεί σε 120 ίντσες και μπορεί να προβάλλει εικόνες από συνδεδεμένες συσκευές σε πραγματικό χρόνο. Η οθόνη έχει 3500 PPI, HD 1080P ανάλυση, φωτεινότητα έως 1800 nits και ευρύ οπτικό πεδίο 43 μοιρών. Τα γυαλιά είναι επίσης τα πρώτα στον κόσμο με πιστοποίηση Hi-Res Audio Quality και πιστοποίηση TÜV Rheinlan, εξασφαλίζοντας υψηλή ποιότητα ήχου χωρίς απώλειες και προστασία των ματιών.

Τα Neovision Glass μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε διάφορα σενάρια, όπως ως προσωπικό κινητό σινεμά, ως φορητό gaming σύστημα ή ως βοήθημα για τη δουλειά και το γραφείο. Οι χρήστες μπορούν να συνδέσουν τα γυαλιά με ένα ευρύ φάσμα συσκευών, όπως smartphones, drones, κονσόλες παιχνιδιών, φορητούς υπολογιστές και άλλα. Τα γυαλιά υποστηρίζουν τόσο ενσύρματες όσο και ασύρματες συνδέσεις, καθώς και φωνητικό έλεγχο και αναγνώριση χειρονομιών.

Ο σχεδιασμός των Neovision Glass είναι ταυτόχρονα κομψός και ελαφρύς, καθώς ζυγίζουν μόνο 79 γραμμάρια. Επίσης δεν έχουν τριγύρω πλαίσιο και διαθέτουν μαγνητικούς φακούς που μπορούν εύκολα να εναλλάσσονται ανάλογα με τις διαφορετικές προτιμήσεις και περιστάσεις. Υπάρχουν επίσης φακοί ιδιωτικότητας που εμποδίζουν τους άλλους από το να βλέπουν τις προβαλλόμενες εικόνες.

Τα Neovision Glass είναι διαθέσιμα μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της εταιρίας έναντι €549.