Ένα νέο χαρακτηριστικό του iOS 16 θα σας σώσει πολύτιμο χρόνο στο σερφάρισμα

Θα μπορεί να παρακάμπτει τα CAPTCHA σε ιστοσελίδες και εφαρμογές
20 Ιουνίου 2022 22:24
Ένα νέο χαρακτηριστικό του iOS 16 θα σας σώσει πολύτιμο χρόνο στο σερφάρισμα

Το iOS 16 φαίνεται πως εκτός από τα νέα μεγάλα χαρακτηριστικά του, θα φέρει και αρκετούς "άσους στο μανίκι" του που σιγά-σιγά ανακαλύπτονται στις developer betas του. Ένα από αυτά τα μικρά αλλά σημαντικά εν τέλει χαρακτηριστικά μπορεί να σας σώσει χρόνο στην περιήγησή σας στο διαδίκτυο και διάφορες εφαρμογές. 

Όπως μεταδίδει το MacRumors και εντόπισε στις δοκιμές του, υπάρχει ένα νέο χαρακτηριστικό που θα μπορεί να παρακάμπτει τα γνωστά CAPTCHAs σε μερικές υποστηριζόμενες εφαρμογές και ιστοσελίδες. Έτσι δε θα χρειάζεται να βρείτε ποια φωτογραφία απεικονίζει φωτεινούς σηματοδότες, ή σε ποια πλακίδια υπάρχουν βάρκες ή να προσπαθείτε να βρείτε τα εικονιζόμενα γράμματα για να καταλάβει κανείς πως δεν είστε bot αλλά άνθρωπος. 

Η Apple συνεργάστηκε με δύο μεγάλους παρόχους τις Fastly και Cloudflare για την ανάπτυξη του συστήματος "Automatic Verification" όπως το ονομάζει. 

Που θα το βρείτε; 

Η εύχρηστη νέα λειτουργία βρίσκεται στην εφαρμογή Ρυθμίσεις κάτω από το Apple ID > Κωδικός πρόσβασης και ασφάλεια > Αυτόματη επαλήθευση. Όταν ενεργοποιηθεί, η Apple λέει ότι το iCloud θα επαληθεύσει αυτόματα και ιδιωτικά τη συσκευή σας και τον λογαριασμό Apple ID στο παρασκήνιο, εξαλείφοντας έτσι την ανάγκη για εφαρμογές και ιστότοπους να σας παρουσιάζουν ένα μήνυμα επαλήθευσης CAPTCHA. 

Το χαρακτηριστικό θα υποστηρίζεται και στο MacOS Ventura. Το iOS 16 θα κυκλοφορήσει σε τελική μορφή μέσα στο φθινόπωρο κλασικά με το λανσάρισμα του iPhone 14. Για τις υποστηριζόμενες iOS συσκευές πατήστε εδώ

Tags: