Η Amazon μετέδωσε το πρώτο επεισόδιο του Night Sky στο διάστημα

Η πρώτη “διαγαλαξιακή πρεμιέρα”
21 Μαΐου 2022 10:00
Η Amazon μετέδωσε το πρώτο επεισόδιο του Night Sky στο διάστημα

Η Amazon δοκίμασε μία καινοτόμα στρατηγική marketing για τη νέα sci-fi σειρά της, Night Sky. Μετέδωσε λοιπόν το πρώτο επεισόδιο στο διάστημα, εκτός της ατμόσφαιρας της Γης, αποκαλώντας την ενέργεια “την πρώτη διαγαλαξιακή πρεμιέρα μιας σειράς”.

Οι δορυφορικές εταιρίες SES και Intelsat χρησιμοποίησαν τους γεωστατικούς δορυφόρους και τους σταθμούς εδάφους για να στείλουν το επεισόδιο εκτός πλανήτη. Όπως αναφέρει το Prime Video, η μετάδοση δε θα ληφθεί από δορυφόρους για να μεταδοθεί πίσω στη Γη ως συνήθως.

Θεωρητικά, αυτό κάνει τη μετάδοση διαθέσιμη σε οποιονδήποτε μπορεί να λάβει δορυφορικό σήμα 384.000 χιλιόμετρα μακριά από τη Γη και ακόμα παραπέρα – ίση με την απόσταση της Γης από τη Σελήνη.

Δεν πρόκειται για την πρώτη συνδρομητική υπηρεσία που στέλνει το περιεχόμενό της στο διάστημα, ωστόσο πρόκειται “για τη μεγαλύτερη απόσταση που μία τηλεοπτική σειρά μεταδίδεται ηθελημένα”.

Η σειρά έκανε πρεμιέρα χτες 20 Μαΐου στο Prime Video και αφορά ένα ζευγάρι που κρύβει ένα μυστικό για χρόνια. Υπάρχει ένας θάλαμος στην πίσω αυλή τους, που οδηγεί σε έναν άλλο πλανήτη. Ωστόσο όλα αλλάζουν όταν ένας νεαρός άντρας που πιστεύουν ότι είναι εξωγήινος, μπαίνει στη ζωή τους.