Μετά τη σφαγή στο Buffalo το Facebook μιλά για το βίαιο περιεχόμενο στην πλατφόρμα

Νέα στοιχεία μετά το περιστατικό στο Buffalo των ΗΠΑ
18 Μαΐου 2022 16:16
Μετά τη σφαγή στο Buffalo το Facebook μιλά για το βίαιο περιεχόμενο στην πλατφόρμα

Όπως σας ενημερώσαμε, πρόσφατα έλαβε χώρα ένα τραγικό περιστατικό στο Buffalo των ΗΠΑ όπου ένας λευκός 18χρονος με ρατσιστικά κίνητρα πυροβόλησε και σκότωσε 10 ανθρώπους εν ψυχρώ σε ένα σούπερ μάρκετ, σοκάροντας για άλλη μια φορά τον κόσμο. Ο νεαρός, χρησιμοποιώντας μία GoPro Hero 7 Black, έκανε live stream το περιστατικό στο Twitch και τα πλάνα από τη σφαγή συνεχίζουν να πολλαπλασιάζονται μέσω των social media.

Με αφορμή, λοιπόν, την προβολή και τη διάδοση του περιστατικού μέσα από τις διάφορες social media πλατφόρμες, το Meta δημοσίευσε τώρα μερικά νέα στατιστικά για τις ενέργειές του που αφορούν την αφαίρεση βίαιου περιεχομένου από το Facebook. Συγκεκριμένα, η εταιρία έκανε γνωστό πως έχει διπλασιάσει σχεδόν τον αριθμό βίαιου περιεχομένου που αφαίρεσε από το μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Αναλυτικότερα, κατά το πρώτο τρίμηνο του 2022, η εταιρεία φίλτραρε 21,7 εκατομμύρια δημοσιεύσεις λόγω παραβίασης των κανόνων της σχετικά με τη βία και την υποκίνηση βίας. Συγκριτικά, μέσα στο προηγούμενο τρίμηνο, το Facebook είχε κατεβάσει περίπου 12,4 εκατομμύρια δημοσιεύσεις. Ομοίως, οι αφαιρέσεις αυξήθηκαν και στο το Instagram, όπου κατέβηκαν 2,7 εκατομμύρια αναρτήσεις λόγω παραβίασης των κανόνων σχετικά με τη βία, από 2,6 εκατομμύρια το τελευταίο τρίμηνο του 2021.

Μιλώντας σχετικά, ο VP of Integrity του Meta, Guy Rosen, δήλωσε:

Όπως σε κάθε περιστατικό, θα συνεχίσουμε να μαθαίνουμε, να βελτιώνουμε τις διαδικασίες μας και να τελειοποιούμε τα συστήματά μας, για να διασφαλίσουμε ότι μπορούμε να εντοπίσουμε και να καταργήσουμε το περιεχόμενο που παραβιάζει τους κανόνες ακόμη γρηγορότερα στο μέλλον.

Για την ιστορία, το Facebook δέχθηκε αυστηρή κριτική για το πρόσφατο συμβάν στο Buffalo, αφού σύμφωνα με το The Washington Post, ένα αντίγραφο του βίντεο που αναρτήθηκε στο μέσο έγινε πρώτα share 46,000 φορές πριν να αφαιρεθεί εν τέλει μετά από εννέα ώρες.

Tags: