Τα wearables δε μετρούν σωστά τις θερμίδες που καταναλώνετε
Μία νέα έρευνα που προσπάθησε να αξιολογήσει τη χρησιμότητα των wearables στην παρακολούθηση της ενέργειας που καταναλώνετε κατά τη διάρκεια διαφόρων δραστηριοτήτων, αποκαλύπτει πως δεν μπορείτε να εμπιστεύεστε τις ενδείξεις τους. Στο πείραμα χρησιμοποιήθηκε το Apple Watch Series 6, το Polar Vantage V και το Fitbit Sense σε 30 υγιείς συμμετέχοντες, άντρες και γυναίκες, οι οποίοι έτρεξαν, περπάτησαν, έκαναν ποδήλατο ή ήταν καθιστοί. Τα αποτελέσματα συγκρίθηκαν με συσκευές στήθους που θεωρούνται αξιόπιστες.
Το πείραμα έδειξε λοιπόν πως οι συσκευές του καρπού ήταν πολύ κακές στη μέτρηση κατανάλωσης θερμίδων σε όλες τις δραστηριότητες. Μάλιστα η μέση διαφορά από την πραγματική κατανάλωση κυμαινόταν χωρίς λόγο, καθιστώντας τα smartwatches εντελώς άχρηστα στη μέτρηση θερμίδων. Η έρευνα παρήγαγε το ίδιο συμπέρασμα με προηγούμενες που είχαν χρησιμοποιήσει διαφορετικές συσκευές καρπού.
Τα καλά νέα είναι πως το Apple Watch ήταν αρκετά αξιόπιστο στην παρακολούθηση καρδιακών παλμών σε όλες τις δραστηριότητες, ενώ τα άλλα δύο είχαν διακυμάνσεις ανάλογα την άσκηση. Η μέτρηση βημάτων ήταν ακριβής σε όλες τις συσκευές.
Το συμπέρασμα δεν είναι φυσικά πως τα wearables είναι άχρηστα, απλά μη βασίζεστε σε αυτά για να μετρήσετε την ενέργεια που ξοδεύετε.
Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο PubMed.
Ακολουθήστε το Unboxholics.com στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα για τεχνολογία, videogames, ταινίες και σειρές. Ακολουθήστε το Unboxholics.com σε Facebook, Twitter, Instagram, Spotify και TikTok.