Η Meta θα περιορίσει για φέτος τις νέες προσλήψεις προσωπικού

Εξαιτίας της επιβράδυνσης που σημειώνει η αύξηση των εσόδων
06 Μαΐου 2022 20:45
Η Meta θα περιορίσει για φέτος τις νέες προσλήψεις προσωπικού

Σύμφωνα με ένα νέο ρεπορτάζ του Bloomberg, η Meta θα περιορίσει τις προσλήψεις νέων εργαζομένων, στο πλαίσιο των προσπαθειών της να μειώσει τα έξοδα, εξαιτίας των αδύναμων προβλέψεων που ανακοίνωσε μαζί με τα τελευταία οικονομικά αποτελέσματα.

Αναλυτικότερα, όπως σας είχαμε ενημερώσει πρόσφατα, τα κέρδη της Meta για το πρώτο τρίμηνο του έτους ήταν 7,5 δισεκατομμύρια δολάρια, δηλαδή μειωμένα κατά 21% σε σύγκριση με την περσινή περίοδο. Μάλιστα, το metaverse τμήμα της εταιρίας στο ίδιο διάστημα έχασε περίπου 3 δισεκατομμύρια δολάρια.

Έτσι, αναφέρεται πως η μητρική εταιρία του Facebook θα μειώσει το ρυθμό ή θα παγώσει εντελώς τις προσλήψεις για τις περισσότερες θέσεις μεσαίου έως ανώτερου επιπέδου. Συγχρόνως, από την περασμένη εβδομάδα έχουν παγώσει εντελώς και οι προσλήψεις νέων engineers για χαμηλόβαθμες θέσεις.

Μιλώντας στο μέσο, ένας αντιπρόσωπος της εταιρίας δήλωσε:

Επαναξιολογούμε τακτικά τις προσλήψεις ταλέντων σύμφωνα με τις επιχειρηματικές μας ανάγκες. Υπό το φως της καθοδήγησης δαπανών μας για αυτή την περίοδο, επιβραδύνουμε ανάλογα τις προσλήψεις. Ωστόσο, θα συνεχίσουμε να αυξάνουμε το εργατικό μας δυναμικό για να διασφαλίσουμε ότι θα επικεντρωθούμε στο μακροπρόθεσμο αντίκτυπο.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφερθεί πως το Facebook αναμένει τα οικονομικά του να επηρεαστούν σημαντικά από τον πόλεμο στην Ουκρανία, καθώς και από τις μειωμένες ανάγκες των διαφημιστών στην Ευρώπη και σε άλλες περιοχές. Συγχρόνως, η εταιρία περιμένει πως θα χάσει 10 δισεκατομμύρια δολάρια εσόδων εξαιτίας των τελευταίων αλλαγών της Apple για την προστασία της ιδιωτικότητας των χρηστών στο iOS.

Για την ιστορία, πρόσφατα το Insider είχε αποκαλύψει μέσα από δικό του ρεπορτάζ πως το Facebook σκόπευε να παγώσει τις προσλήψεις για όλο το 2022, κάτι που αναμένεται να επηρεάσει σχεδόν κάθε υποομάδα της εταιρίας.