Ο Elon Musk πούλησε μετοχές της Tesla αξίας $4 δισεκατομμυρίων

Υπόσχεται πως είναι οι τελευταίες
29 Απριλίου 2022 10:01
Ο Elon Musk πούλησε μετοχές της Tesla αξίας $4 δισεκατομμυρίων

Λίγο μετά την εξαγορά του Twitter, ο Elon Musk πούλησε μετοχές της Tesla αξίας $4 δισεκατομμυρίων, εντείνοντας τις φήμες πως θα χρησιμοποιήσει αυτό το κεφάλαιο για να χρηματοδοτήσει την εξαγορά του social media με $44 δις.

Αυτός ακριβώς ο φόβος των επενδυτών οδήγησε σε πτώση τη μετοχή της Tesla τις προηγούμενες μέρες. Ωστόσο ο Musk έσπευσε να τους καθησυχάσει λέγοντας πως αυτή η πώληση ήταν και η τελευταία.

Ήταν η πρώτη πώληση μετοχών της Tesla από τον Musk, μετά την πώληση μετοχών αξίας $16.4 δισεκατομμυρίων το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο του προηγούμενου έτους, όταν ρώτησε τους 83 εκατομμύρια ακολούθους του στο Twitter αν έπρεπε να πουλήσει το 10% του μεριδίου του στην Tesla.

Συνολικά η μετοχή της Tesla έχει σημειώσει πτώση 20% από τότε που ο Musk αποκάλυψε πως αγόρασε το 9.2% του Twitter νωρίτερα μέσα στο μήνα. Μόνο την Τρίτη η αξία της Tesla υποχώρησε κατά $125 δις, με το που το διοικητικό συμβούλιο του Twitter αποδέχτηκε την προσφορά του Musk. Να θυμίσουμε πως ο Musk είχε δηλώσει πως θα δεσμεύσει κεφάλαια αξίας $21 δισεκατομμυρίων για να χρηματοδοτήσει τη συμφωνία των $44 δις.

Η αξία του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο εκτιμάται στα $250 δισεκατομμύρια, την οποία οφείλει κυρίως στις μετοχές του στην Tesla. Διαθέτει επίσης το 40% των μετοχών της SpaceX η οποία εκτιμάται στα $100 δις.