Η Google θα «σουτάρει» εκτός Play Store χιλιάδες παλιές εφαρμογές

Τέλος τα μη ενημερωμένα apps στο Android
07 Απριλίου 2022 16:12
Η Google θα «σουτάρει» εκτός Play Store χιλιάδες παλιές εφαρμογές

Η Google μόλις ανακοίνωσε μερικές σημαντικές αλλαγές για τις πολιτικές που θα πρέπει να ακολουθούν οι εφαρμογές που διανέμονται στις Android συσκευές μέσω του Play Store. Συγκεκριμένα, η εταιρία σκοπεύει να «σουτάρει» εκτός του καταστήματός της χιλιάδες παλιές εφαρμογές, οι οποίες είναι σημαντικά ξεπερασμένες, έχοντας πολύ καιρό να ενημερωθούν.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, ξεκινώντας από την 1η Νοεμβρίου του 2022, όλες οι Android εφαρμογές θα πρέπει να "στοχεύουν", να είναι δηλαδή φτιαγμένες για να πληρούν τις προδιαγραφές ενός API επιπέδου που δεν απέχει πάνω από δύο χρόνια από την πιο πρόσφατη κυκλοφορία.

Τι σημαίνει αυτό; Όλες οι υπάρχουσες εφαρμογές θα πρέπει να στοχεύουν το API Level 30, το οποίο κυκλοφόρησε με το Android 11, μέχρι το Νοέμβριο του 2022. Ειδάλλως, θα σταματήσουν να είναι διαθέσιμες για εγκατάσταση ή για ανακάλυψη από νέους χρήστες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Google στο Android Developer blog, ο στόχος είναι η "προστασία των χρηστών από την εγκατάσταση παλαιότερων εφαρμογών που ενδέχεται να μην διαθέτουν τις απαραίτητες προστασίες".

Για την ιστορία, η εταιρία απαιτεί ήδη οι νέες εφαρμογές και οι ενημερώσεις να στοχεύουν ένα Android API level που απέχει το πολύ ένα χρόνο από την πιο πρόσφατη έκδοση του mobile λειτουργικού. Έτσι, σημειώνεται πως η πλειοψηφία των εφαρμογών πληροί ήδη της προδιάγραφες.

Βέβαια, το Play Store έχει πάνω από 2.8 εκατομμύρια apps συνολικά, οπότε δε χωρά αμφιβολία πως χιλιάδες απ’ αυτά θα εξαφανιστούν το Νοέμβριο, έπειτα από την καθιέρωση των νέων πιο αυστηρών μέτρων ασφαλείας.

Tags: