Η Google ετοιμάζει νέα λειτουργία για τους…χωρισμένους

Για μια από τις δημοφιλέστερες εφαρμογές της
02 Μαΐου 2024 11:05
Η Google ετοιμάζει νέα λειτουργία για τους…χωρισμένους

Με εκατομμύρια χρήστες στο Android και στο iPhone, το Google Photos είναι μια από τις δημοφιλέστερες εφαρμογές του αμερικανικού tech κολοσσού. Ένα από τα καλύτερα χαρακτηριστικά του app είναι η αυτόματη δημιουργία και προβολή «αναμνήσεων» από παλιές φωτογραφίες του χρήστη. Ωστόσο, κάποιες αναμνήσεις ενδέχεται να περιλαμβάνουν ανθρώπους που οι χρήστες δεν θέλουν να βλέπουν πλέον. Έτσι, η Google ετοιμάζεται τώρα να εμπλουτίσει τη λειτουργία του Photos που επιτρέπει την αφαίρεση ενός συγκεκριμένου ατόμου από τις αναμνήσεις, αν κάποιος δεν θέλει πλέον να το βλέπει.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, το Android Authority ανακάλυψε ότι στη νέα έκδοση v6.80 του Google Photos υπάρχει ένα νέο μενού για το “Hide face from memories.” Η αναβαθμισμένη λειτουργία θα επιτρέπει στους χρήστες να επιλέξουν κάποιον άνθρωπο ή κάποιο ζωάκι που δεν θέλουν να βλέπουν στις αναμνήσεις, δίνοντάς τους πλέον δύο δυνατότητες. Θα μπορούν είτε να μπλοκάρουν εντελώς τις φωτογραφίες που περιλαμβάνουν αυτό το άτομο ή το ζωάκι ή να επιλέξουν το Google Photos να το περιλαμβάνει λιγότερο συχνά στις αναμνήσεις.

Το χαρακτηριστικό θα έχει δικό του μενού που θα περιλαμβάνει τις λίστες των μπλοκαρισμένων ατόμων. Μπορείτε να δείτε ακριβώς πως θα λειτουργεί μέσα από τα schreenhots του Android Authority που ακολουθούν παρακάτω.