H Google μόλις πρόσθεσε στο Play Store μια λειτουργία που έλειπε χρόνια

Κάνοντας τη ζωή των χρηστών λίγο ευκολότερη
30 Απριλίου 2024 09:49
H Google μόλις πρόσθεσε στο Play Store μια λειτουργία που έλειπε χρόνια

Όπως ενδεχομένως θα έχετε παρατηρήσει όταν στήνετε κάποια νέα Android συσκευή, η εγκατάσταση όλων των apps παίρνει αρκετή ώρα, αφού χρειάζεται να κατέβουν και να εγκατασταθούν ένα-ένα. Τώρα, μετά από χρόνια δοκιμών, η Google ξεκίνησε τη σταδιακή διάθεση ενός νέου πολύ χρήσιμού χαρακτηριστικού που θα κάνει τη ζωή των χρηστών λίγο ευκολότερη: Το Google Play Store μπορεί πλέον να κατεβάζει εφαρμογές ταυτόχρονα!

Σε περίπτωση που θέλετε να δείτε το χαρακτηριστικό εν δράσει, αρκεί να ξεκινήσετε μαζί το κατέβασμα δύο εφαρμογών. Όπως μπορείτε να παρατηρήσετε μέσα από το Play Store ή από την αρχική οθόνη (εφόσον το χαρακτηριστικό έχει έρθει στη συσκευή σας), οι δύο εφαρμογές κατεβαίνουν την ίδια χρονική στιγμή, χωρίς η δεύτερη να περιμένει να ολοκληρωθεί πρώτα η εγκατάσταση της άλλης.

Δυστυχώς, ο μηχανισμός της Google έχει κάποιους περιορισμούς. Αρχικά, το χαρακτηριστικό υποστηρίζει μόνο δύο εφαρμγογές για την ώρα, σε αντίθεση με το App Store των iPhone που μπορεί να εγκαταστήσει και τρεις εφαρμογές την ίδια χρονική στιγμή. Παράλληλα, τα ταυτόχρονα downloads δεν μπορούν να αξιοποιηθούν ακόμη για τα app updates, στα οποία θα ήταν πραγματικά σωτήρια. Αυτό σημαίνει ότι αφορούν μόνο τις νέες εγκαταστάσεις εφαρμογών, όντας περισσότερο χρήσιμα όταν στήνετε για πρώτη φορά ένα νέο Android smartphone ή tablet.

Η νέα αυτή δυνατότητα των ταυτόχρονων downloads έφτασε με την έκδοση 40.6.31 του Play Store. Παρακάτω μπορείτε να δείτεκαι δύο εικόνες που παρουσιάζουν το χαρακτηριστικό, από το μέσο 9to5Google.