Το Android έχει επιτέλους λύση για τις εκνευριστικές ειδοποιήσεις!

Με ένα εξαιρετικά χρήσιμο χαρακτηριστικό
28 Απριλίου 2024 11:57
Το Android έχει επιτέλους λύση για τις εκνευριστικές ειδοποιήσεις!

Όπως ανακάλυψε το μέσο Android Authority, η νεότερη Beta 1.2 έκδοση του Android 15 περιλαμβάνει ένα εξαιρετικό χρήσιμο χαρακτηριστικό για τις εκνευριστικές ειδοποιήσεις. Ο λόγος γίνεται για το “notification cooldown”, το οποίο θα κάνει ακριβώς αυτό που αφήνει να εννοηθεί το όνομά του.

Συγκεκριμένα, χάρη στο notification cooldown, το Android 15 αυτόματα θα αρχίζει να μειώνει τον ήχο των ειδοποιήσεων, όταν η ίδια εφαρμογή στέλνει διαδοχικά πολλές ειδοποιήσεις. Για παράδειγμα, αν έχετε κάποιον φίλο/φίλη που στέλνει διαδοχικά μηνύματα και το τηλέφωνό σας κάνει σαν τρελό χτυπώντας ξανά και ξανά, το Android 15 δεν θα το επιτρέπει αυτό. Μόνο οι πρώτες ειδοποιήσεις θα έχουν την ίδια ένταση. Μάλιστα και η δόνηση θα σταματά μετά από λίγο, με τους χρήστες να έχουν βέβαια τη δυνατότητα αν θέλουν να αφήσουν ανεπηρέαστη τη δόνηση, όταν η οθόνη τους είναι ξεκλειδωμένη.

Η εν λόγω ρύθμιση βρίσκεται στη νεότερη δοκιμαστική έκδοση του Android 15 μέσα στην ενότητα Settings > Notifications > Notification cooldown του λειτουργικού συστήματος. Παρακάτω μπορείτε να δείτε την εικόνα που ανάρτησε το μέσο, η οποία περιλαμβάνει τις επίσημες περιγραφές του νέου χαρακτηριστικού. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως το notification cooldown θα είναι ενεργοποιημένο από προ-επιλογή στο Android 15, αλλά η επιλογή της δόνησης θα πρέπει να ενεργοποιηθεί προαιρετικά από τους χρήστες.

Φυσικά, πολλά skins του Android από τρίτους κατασκευαστές μπορεί ήδη να προσφέρουν αντίστοιχα χαρακτηριστικά. Ωστόσο, η υλοποίηση της λειτουργίας από την ίδια την Google σημαίνει ότι όλα τα Android τηλέφωνα θα την λάβουν κάποια στιγμή στο μέλλον.

Tags: