Ο Chrome μπλοκάρει την πρόσβαση σε torrent sites 

Δείτε πώς να το παρακάμψετε

Ο Chrome μπλοκάρει την πρόσβαση σε torrent sites

Σύμφωνα με το TorrentFreak, ο browser της Google μπλοκάρει την πρόσβαση σε torrent websites από χθες, όπως τα Torrentz, ExtraTorrent, RARBG, KickAss Torrents και άλλα, με την αιτιολογία πως περιέχουν “επικίνδυνα προγράμματα”.

Οι ιδιοκτήτες των sites δε γνωρίζουν το λόγο του μπλοκαρίσματος, έχουν όμως την υποψία πως στοχεύονται επίτηδες λόγω του αμφιλεγόμενου περιεχομένου των site τους. Ένας operator του RARBG δηλώνει πως “ελπίζω η Google να έρθει σύντομα στα λογικά της και να επιτρέψει στους webmasters να δουν ποιο είναι το πρόβλημα στα webmaster tools”. Η ομάδα του ExtraTorrent δήλωσε πως “δεν υπάρχει malicious software και μπορείς ακόμα να φορτώσεις το ExtraTorrent στον Firefox, Opera, Chromium και άλλους browser. Θα επικοινωνήσουμε με την Google για να το επιλύσουμε το θέμα άμεσα”.

Οι χρήστες Chrome που θέλουν να παραλείψουν αυτό το μήνυμα όταν επισκέπτονται κάποιο torrent site, μπορούν να επιλέξουν details και κατόπιν συνέχεια στο site ή να απενεργοποιήσουν τα malware warnings του browser από τις ρυθμίσεις στην καρτέλα Privacy.

Η Google αρνείται να σχολιάσει και κατευθύνει όλες τις ερωτήσεις σε αυτό το blog spot. Αναφορές λένε πως αυτός ο περιορισμός έχει αρχίσει και στον Firefox. Εσείς παρατηρήσατε κάτι τέτοιο; Πείτε μας στα σχόλια.

18 comment(s)

End of content

No more pages to load