Google Chrome: Έρχεται ένα χαρακτηριστικό που θα «σώσει» τα Android κινητά

Και ειδικά τις budget συσκευές
29 Μαρτίου 2024 18:30
Google Chrome: Έρχεται ένα χαρακτηριστικό που θα «σώσει» τα Android κινητά

Η Google ετοιμάζει ένα νέο χαρακτηριστικό για το πασίγνωστο πρόγραμμα περιήγησής της, το Chrome, το οποίο θα «σώσει» τους κατόχους Android smartphones και ειδικότερα αυτών που χρησιμοποιούν budget συσκευές με περιορισμένη μνήμη RAM.

Όπως μεταφέρει το 9To5Google, η εταιρία εργάζεται πάνω στο ‘Tab Declutter’. Πρόκειται για μια λειτουργία που σχετίζεται με τη διαχείριση των πόρων της συσκευής, με στόχο το κινητό να μην κολλάει ακόμη και αν ο χρήστης έχει ανοίξει ή έχει ξεχάσει ανοιχτές πολλές καρτέλες ταυτόχρονα στον Chrome. Πολλοί είναι οι χρήστες που αφήνουν ανοιχτά στα παρασκήνιο tabs για καιρό, πέρα από αυτό στο οποίο περιηγούνται ενεργά, με αποτέλεσμα να καταναλώνεται άσκοπα μνήμη RAM και επεξεργαστικής ισχύς και η Google αποφάσισε, λοιπόν, να καταπολεμήσει το φαινόμενο.

Ο τρόπος λειτουργίας του Tab Declutter δεν είναι ακόμη απολύτως ξεκάθαρος, αλλά όπως προκύπτει από τον κώδικα που έχει ανακαλυφθεί μέχρι στιγμής, ο browser θα μεταφέρει αυτόματα τις καρτέλες που μένουν ανενεργές για πολύ καιρό σε μια ξεχωριστή ενότητα. Αυτές οι αρχειοθετημένες καρτέλες θα είναι διαθέσιμες για εκ νέου άνοιγμα αν ο χρήστης το θελήσει κάποια στιγμή στο μέλλον. Ωστόσο, στο μεσοδιάστημα δεν θα καθυστερούν άσκοπα τη συσκευή, αφού πρακτικά ο browser θα τις έχει κλείσει.

Το Tab Declutter αναμένεται να γίνει διαθέσιμο με την έκδοση 125 του Chrome, η οποία είναι προγραμματισμένη για κυκλοφορία κάποια στιγμή το Μάιο.

Tags: