Google Chrome: Κυκλοφόρησε ένα από τα μεγαλύτερα updates του μέχρι σήμερα

Με πολύ χρήσιμα νέα χαρακτηριστικά
24 Ιανουαρίου 2024 00:20
Google Chrome: Κυκλοφόρησε ένα από τα μεγαλύτερα updates του μέχρι σήμερα

H Google μόλις ξεκίνησε τη διάθεση της έκδοσης 121 του Chrome, του πασίγνωστου προγράμματος περιήγησής της. Το συγκεκριμένο update είναι ένα από τα μεγαλύτερα που έχει υποδεχθεί το πρόγραμμα μέχρι σήμερα, φέρνοντας διάφορα νέα, πολύ χρήσιμα χαρακτηριστικά.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, το Chrome αποκτά με αυτό το update διάφορες λειτουργίες Τεχνητής Νοημοσύνης. Η πρώτη από αυτές είναι η "Οργάνωση Καρτελών".

Το νέο αυτό χαρακτηριστικό είναι κάτι σαν φυσική εξέλιξη της υπάρχουσας βοηθητικής λειτουργίας "Ομάδες Καρτελών" και αυτόματα θα μπορεί να οργανώνει τις ανοιχτές καρτέλες του χρήστη, αν ανιχνεύσει κάποια ομοιότητα μεταξύ τους. Αφού κατηγοριοποιηθούν, οι καρτέλες θα μπορούν να προστεθούν σε αντίστοιχες ομάδες, αν ο χρήστης το επιθυμεί, έχοντας φυσικά τη δυνατότητα να δώσει όποιο όνομα κρίνει στο εκάστοτε group. Η έμπνευση για τη λειτουργία αυτή είναι το χαρακτηριστικό ακατάστατο γραφείο, το οποίο αν τακτοποιηθεί με την τοποθέτηση των εγγράφων σε καθορισμένους, χρωματιστούς φακέλους, μπορεί να λειτουργεί πιο ομαλά και γρήγορα.

Για την εύρεση των κατάλληλων Groups θα χρησιμοποιείται Generative AI.

Συνεχίζοντας, μια AI λειτουργία των Pixel τηλεφώνων έρχεται επίσης στον Chrome με αυτό το update. Το πρόγραμμα περιήγησης θα αποκτήσει το text-to-image diffusion μοντέλο που παράγει wallpapers. Με αυτό οι χρήστες θα μπορούν να φτιάξουν καινούργια θέματα για τον Chrome, σχεδιάζοντάς με AI. Θα υπάρχουν επιλογές για όλα τα χρώματα, για το εικαστικό στις νέες καρτέλες, μέχρι και για animations.

Τέλος, η Google ανακοίνωσε πως αυτή είναι μόνο η αρχή, αφού τον επόμενο μήνα, με την έκδοση 122, οι χρήστες θα μπορούν να ζητάνε βοήθεια από την AI για να τους γράφει κείμενα ή σχόλια σε όλα τα πεδία κειμένου σε όλες τις ιστοσελίδες.

Για αρχή, αυτές οι λειτουργίες θα μπορούν να ενεργοποιηθούν μόνο στις ΗΠΑ, με τους ενδιαφέρουμενους χρήστες να πρέπει να ανοίξουν την σχετική επιλογή μέσα από την καινούργια Experimental AI καρτέλα στις ρυθμίσεις.

Tags: