Η Space Force των ΗΠΑ στέλνει δορυφόρο για διαστημικές περιπολίες πέραν της Σελήνης

Το νέο της πλάνο για την περιπολία του διαστήματος γύρω από τη Γη
05 Μαρτίου 2022 10:39
Η Space Force των ΗΠΑ στέλνει δορυφόρο για διαστημικές περιπολίες πέραν της Σελήνης

Το 6ο όπλο των ΗΠΑ, η Space Force -όχι η σειρά μη μπερδεύεστε- ανακοίνωσε τα σχέδιά του για την επέκταση της περιοχής επίβλεψής του, πέραν της Σελήνης

Μέσα από ένα βίντεο που ανέβασε το U.S. Air Force Research Laboratory (AFRL) αποκάλυψε το μεγάλο πλάνο της Space Force για το πως θα περιπολεί όχι μόνο το χώρο γύρω από τη Γη αλλά και όλο τον σεληνιακό χώρο του διαστήματος. 

Πώς θα το επιτύχει αυτό; Με την αποστολή ενός νέου δορυφόρου, του Cislunar Highway Patrol System (CHPS) που θα επιτηρεί την τεράστια περιοχή ανάμεσα στη Γη και το φεγγάρι μάς, καθώς και πέραν της τροχιάς του. Η ανακοίνωση αναφέρει: 

Μέχρι σήμερα η αποστολή της Space Force εκτεινόταν στα 35.400χλμ πάνω από τη Γη. Αυτό ήταν το τότε. Εδώ είναι το τώρα. 

Το ARFL δεκαπλασιάζει την έκταση αυτή και την περιοχή δράσης των Ηνωμένων Πολιτειών ως και 1.000 φορές, φτάνοντας έτσι στην άλλη άκρη του φεγγαριού και στον σεληνιακό χώρο. 

Με αυτόν τον δορυφόρο ο αμερικάνικος στρατός κάνει ένα πρώτο βήμα για να αποκτήσει επίγνωση του τι συμβαίνει στο σεληνιακό διάστημα και να αναγνωρίσει εάν υπάρχουν πιθανές απειλές στα συμφέροντα των ΗΠΑ. Με τις βλέψεις της NASA όσο και ιδιωτικών εταιριών να επιστρέψουν στην επιφάνεια της Σελήνης αλλά και με μελλοντικές διαπλανητικές αποστολές που θα έρθουν, αυτό σημαίνει ότι θα αυξηθεί η κίνηση γύρω από το φεγγάρι κατά πολύ μέσα στις επόμενες δεκαετίες. Έτσι η Space Force θα πατήσει από τώρα πόδι και τοποθετεί τα "μάτια" της προετοιμαζόμενη για όλα. 

Ένας διαγωνισμός θα διεξαχθεί στις 21 Μαρτίου από το AFRL για τον πρωτότυπο CHPS που θα σταλθεί και τον Ιούλιο θα αποκαλυφθεί ο νικητής του.