Διαφημίσεις στη Σελήνη; Μία εταιρία είδε την ευκαιρία και την άρπαξε

Σαν ταινία επιστημονικής φαντασίας
09 Απριλίου 2024 10:48
Διαφημίσεις στη Σελήνη; Μία εταιρία είδε την ευκαιρία και την άρπαξε

Η αμερικανική εταιρία Astrolab θα προσφέρει διαφημιστικές ευκαιρίες στην επιφάνεια της Σελήνης, έχοντας ένα φουτουριστικό όραμα για το φυσικό μας δορυφόρο. Το Flex rover της εταιρίας αναμένεται να φτάσει στη Σελήνη το 2026 και σκοπεύει να προσφέρει στα brands μία ευκαιρία προβολής στις εξωτερικές επιφάνειες του οχήματος. Η μόνη προϋπόθεση είναι τα brands να δεσμευτούν στη “βελτίωση της ζωής στη Γη” ως όρο για να συμμετέχουν.

Το project θέλει να χρησιμοποιήσει το μοναδικό περιβάλλον της Σελήνης για να προωθήσει την ανθεκτικότητα και την καινοτομία των διαφημιζόμενων προϊόντων.

Τα brands θα ξεχωρίσουν επειδή θα βρεθούν σε μία κατάσταση όπου δεν υπάρχει ατμόσφαιρα και υπάρχει περιορισμένη βαρύτητα. Θα εκθέσουν τα προϊόντα τους σε ακραίες συνθήκες, αποδεικνύοντας στους καταναλωτές πως είναι ανθεκτικά.

Οι διαφημίσεις μάλλον θα προβάλλονται στα πλαϊνά πάνελ του rover, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να μεταφέρει ανθρώπους και υλικά στην επιφάνεια της Σελήνης.

Το Flex rover της Astrolab ολοκλήρωσε επιτυχώς τις δοκιμές του στην έρημο της Καλιφόρνια, προσομοιώνοντας τις συνθήκες της Σελήνης. Η SpaceX θα μεταφέρει το Flex rover υπό το project Artemis, με την επιστροφή των ανθρώπων στη Σελήνη το 2026.

Η αποστολή της Astrolab με το Flex rover το 2026 δε θα είναι απλά ένα ταξίδι στη Σελήνη. Είναι ένα άλμα για την επιστήμη, τον πολιτισμό και την κουλτούρα. Ζητάμε από τα πιο υπεύθυνα και εμβληματικά brands της Γης να βοηθήσουν να δημιουργηθεί ένα νέο σύνορο στην επικοινωνία, στην καινοτομία των προϊόντων και στο ήθος.