Αυτό είναι ένα εξαιρετικά σπάνιο νεογνό καρχαρία-φαντάσματος

Δείτε πώς είναι όταν ενηλικιώνεται
18 Φεβρουαρίου 2022 12:48
Αυτό είναι ένα εξαιρετικά σπάνιο νεογνό καρχαρία-φαντάσματος

Ερευνητές του National Institute of Water and Atmospheric Research (NIWA) βρέθηκαν μπροστά σε ένα εξαιρετικά σπάνιο εύρημα στη Νέα Ζηλανδία, όταν αντίκρισαν ένα νεογνό από καρχαρία-φάντασμα το οποίο είχε μόλις εκκολαφθεί. Υπάρχουν πάνω από 50 είδη καρχαρία-φάντασμα, γνωστοί και ως χίμαιρες, οι οποίοι ζουν σε βαθιά νερά σε όλο τον κόσμο. Το συγκεκριμένο, έχει διάφανο σώμα και ζελατινοειδή μορφή με μεγάλα μαύρα μάτια. Η NIWA σημειώνει πως οι χίμαιρες συνδέονται στενά με τους καρχαρίες και τα σελάχια, των οποίων οι σκελετοί δεν αποτελούνται από κόκκαλα αλλά από χόνδρους.

Ο συγκεκριμένος καρχαρίας κατέληξε στα δίχτυα των ερευνητών σε βάθος 1.200 μέτρων. Τα νεογνά εκκολάπτονται σε κάψουλες αυγών που βρίσκονται στον πυθμένα. Δεδομένου του μικρού τους μεγέθους και του μεγάλου βάθους, τα νεογνά αποτελούν ένα εξαιρετικά σπάνιο θέαμα.

Τα περισσότερα δείγματα για τα οποία έχουμε αναφορές είναι πλήρως ανεπτυγμένοι καρχαρίες-φαντάσματα. Ξέρουμε ελάχιστα για τα νεογνά.

Οι ερευνητές έχουν σκοπό να κάνουν γενετικές δοκιμές στο νεογνό για να διαπιστώσουν σε ποιο είδος ακριβώς ανήκει. Έπειτα θα συγκρίνουν τα χαρακτηριστικά του με έναν ενήλικο καρχαρία για να καταλάβουν πώς αλλάζει το χρώμα, το μέγεθος και οι διατροφικές του συνήθειες με τα χρόνια.

Tags: