Η Disney κάνει άνοιγμα στο metaverse

Όρισε νέο αντιπρόεδρο
16 Φεβρουαρίου 2022 09:30
Η Disney κάνει άνοιγμα στο metaverse

Οι τεχνολογικοί γίγαντες όπως η Meta και η Microsoft ήδη ξοδεύουν δισεκατομμύρια στο νέο άνοιγμά τους στο metaverse και η Disney δε θέλει να μείνει έξω από το χορό. Όρισε λοιπόν νέο στέλεχος, τον Mike White, ο οποίος θα είναι υπεύθυνος για να χαράξει όλη τη στρατηγική της εταιρίας-κολοσσού στον τομέα του metaverse. Η πρώτη δουλειά του White θα είναι να δημιουργήσει μία ομάδα στελεχών για να εξερευνήσει “το επόμενο μεγάλο σύνορο στην αφήγηση ιστοριών”.

Ο CEO της Disney, Bob Chapek έχει χαρακτηρίσει το metaverse ως “το τέλειο μέρος για να βασίσουμε τους στρατηγικούς κίονες της τελειότητας της εξιστόρησης, της καινοτομίας και της προσήλωσης του κοινού. Ομάδες σε όλους τους τομείς της εταιρίας εξερευνούν αυτό το νέο καμβά και έχω εκπλαγεί από αυτά που έχω δει”.

Το νέο τμήμα το οποίο θα αναλάβει ο White ονομάζεται Next Generation Storytelling and Consumer Experiences και θα περιλαμβάνει νέες τεχνολογίες και στρατηγικές για να εξελίξει την 100 ετών παράδοση της Disney στην αφήγηση ιστοριών.

Σήμερα έχουμε μία ευκαιρία να συνδέσουμε αυτά τα σύμπαντα και να δημιουργήσουμε ένα εντελώς νέο παράδειγμα για το πώς το κοινό μπορεί να βιώσει και να αλληλεπιδράσει με τις ιστορίες μας.