O ιδρυτής του Twitter, Jack Dorsey, χτίζει ένα ανοιχτό σύστημα bitcoin mining

Η Block αναπτύσσει το σύστημα που θα κάνει το bitcoin ευκολότερο στη διανομή και περισσότερο αποδοτικό
15 Ιανουαρίου 2022 18:23
O ιδρυτής του Twitter, Jack Dorsey, χτίζει ένα ανοιχτό σύστημα bitcoin mining

Ο ιδρυτής του Twitter, Jack Dorsey, που πρόσφατα αποχώρησε ως CEO από την εταιρία, ασχολείται πλέον εντατικά με μια άλλη του εταιρία, την Block. Πρόκειται για την πρώην Square και αποτελεί έναν πάροχο ψηφιακών πληρωμών, ο οποίος δραστηριοποιείται με τα κρυπτονομίσματα αλλά και τις blockchain τεχνολογίες.

Ανάμεσα στα σχέδια της Block είναι το να κάνει περισσότερα αποδοτικό αλλά και ευκολότερη τη διανομή του Bitcoin. Και αυτό ακριβώς ανακοίνωσε, μέσα από το Twitter του ο Dorsey, καθώς αναπτύσσει ένα ανοιχτό σύστημα bitcoin mining:

 

 Ο υπεύθυνος του project, Templeton Thomas, αποκάλυψε περισσότερες λεπτομέρειες όπως το ότι η Block στοχεύει στο να "διευκολύνει το mining και να το κάνει αποδοτικότερο με κάθε τρόπο, από την αγορά, το σετάρισμα, την συντήρηση και το mining". 

H Block έχει ήδη ανακαλύψει τις τεχνικές δυσκολίες που πρέπει να ξεπεράσει για αυτή τη διαδικασία, με το πρώτο να είναι η διαθεσιμότητα, καθώς τα mining rigs είναι δύσκολα στο να τα βρει κανείς -ρωτήστε και τους PC gamers- και σαφώς έχουν γίνει πανάκριβα. 

Στα πλάνα της επίσης βρίσκεται και το γεγονός ότι θέλει να χτίσει ένα πιο αξιόπιστο σύστημα που θα καταπολεμήσει τα συνήθη προβλήματα των mining rigs με την απαγωγή θερμότητας και τη σκόνη.