Το πρώτο “Apple Watch” από το μακρινό 1988 ανέβηκε σε δημοπρασία

Γνωρίστε το Seiko WristMac
24 Νοεμβρίου 2021 12:15
Το πρώτο “Apple Watch” από το μακρινό 1988 ανέβηκε σε δημοπρασία

Ένα σπάνιο κομμάτι τεχνολογίας είναι πλέον διαθέσιμο για αγορά στην ιστοσελίδα δημοπρασιών ComicConnect. Ο λόγος γίνεται για το WristMac της Seiko, το οποίο είναι ένα από τα πρώτα παραδείγματα wearable συσκευής και ίσως θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως το πρώτο “Apple Watch”, αφού ήταν συμβατό με τους Mac Plus, Mac SE και Mac II υπολογιστές της Apple.

Φυσικά, σε αντίθεση με την ασύρματη τεχνολογία της σημερινής εποχής, τότε για τον συγχρονισμό ήταν απαραίτητη η χρήση ειδικής θύρας και καλωδίου, ενώ τα δεδομένα εισαγόντουσαν στο ρολόι χαρακτήρας-χαρακτήρας, μέσα από τα λιγοστά του πλήκτρα.

Βέβαια, παρά τις περιορισμένες του δυνατότητες σε σχέση με τα τωρινά στάνταρ, το Seiko WristMac που κυκλοφόρησε αρχικά το 1988, κουβαλάει και “διαστημική ιστορία”, αφού έπαιξε καθοριστικό ρόλο για την αποστολή του πρώτου e-mail από το διάστημα, από τους αστροναύτες του Atlantic Space Shuttle.

Μέχρι στιγμής η διαδικτυακή δημοπρασία έχει φτάσει τα $1000 και είναι σίγουρο πως η τελική τιμή θα είναι αρκετά υψηλότερη. Σε περίπτωση που ενδιαφέρεστε να εμπλουτίστε τη συλλογή σας μπορείτε να βρείτε τη δημοπρασία πατώντας εδώ.