Ο MrBeast θέλει να καθαρίσει εκατομμύρια κιλά πλαστικών από παραλίες, ποτάμια και ωκεανούς

Άλλο ένα τιτάνιο εγχείρημα
01 Νοεμβρίου 2021 10:12
Ο MrBeast θέλει να καθαρίσει εκατομμύρια κιλά πλαστικών από παραλίες, ποτάμια και ωκεανούς

Μετά το #TeamTrees όπου ο MrBeast κατάφερε να φυτέψει 20 εκατομμύρια δέντρα, ο δημοφιλής YouTuber επιστρέφει, αυτή τη φορά με το #TeamSeas. Πρόκειται για άλλο ένα τεραστίων διαστάσεων φιλόδοξο project που στόχο έχει να καθαρίσει παραλίες, ποτάμια και ωκεανούς από σκουπίδια.

Σε συνεργασία με τον επίσης δημοφιλή YouTuber, Mark Rober, θα συγκεντρώσουν $30 εκατομμύρια για να αφαιρέσουν 13.6 εκατομμύρια κιλά πλαστικών και σκουπιδιών. Ο ίδιος ο MrBeast καθάρισε 27.000 κιλά σκουπιδιών από βρώμικες παραλίες και καλεί τον κόσμο να συμμετέχει.

Για κάθε ένα δολάριο που δωρίζετε, ένα κιλό σκουπιδιών λιγότερο θα καταλήξει στους ωκεανούς.

Το YouTube Originals θα διπλασιάσει τα πρώτα $400.000 δωρεών στην #TeamSeas. Τα χρήματα θα καταλήξουν σε δύο μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, το Ocean Conservancy και το Ocean Cleanup. Τα χρήματα του πρώτου θα χρησιμοποιηθούν σε προγράμματα εθελοντών για καθάρισμα παραλιών, ενώ του δεύτερου θα χρηματοδοτήσουν τη ρομποτική φορτηγίδα περισυλλογής σκουπιδιών σε ποτάμια τα οποία καταλήγουν στους ωκεανούς.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, 150 εκατομμύρια τόνοι πλαστικού κυκλοφορούν ήδη στο θαλάσσιο περιβάλλον και κάθε χρόνο προστίθενται 11 εκατομμύρια τόνοι ακόμα. Η προσπάθεια της #TeamSeas θα αφαιρέσει το αντίστοιχο 85 γηπέδων ποδοσφαίρου καλυμμένων με 30 εκατοστά πλαστικών σκουπιδιών. Η προσπάθεια ξεκινά από τώρα και θα ολοκληρωθεί στις 1 Ιανουαρίου 2022.