Ο MrBeast αποκάλυψε πόσα χρήματα έβγαλε από το video στο X

Επιτυχημένο το πείραμα;
23 Ιανουαρίου 2024 09:51
Ο MrBeast αποκάλυψε πόσα χρήματα έβγαλε από το video στο X

Ο MrBeast θεωρούσε πως η πλατφόρμα X δεν αποδίδει αρκετά διαφημιστικά έσοδα στους δημιουργούς περιεχομένου και για αυτόν το λόγο δεν ανέβαζε τα videos του εκεί. Αποφάσισε όμως να κάνει ένα πείραμα, μεταφορτώνοντας ένα παλαιότερο video του στο X και τώρα επέστρεψε με την ανακοίνωση του αποτελέσματος.

Αποκάλυψε λοιπόν πως το video του με 160 εκατομμύρια views στο X, του απέφερε περίπου $263.000. Παρόλο που το ποσό είναι ικανοποιητικό σε σχέση με άλλες πλατφόρμες, ο κατά κόσμον Jimmy Donaldson σημείωσε πως το νούμερο είναι εικονικό.

Οι διαφημιστές είδαν την προσοχή που προσέλκυσε και αγόρασαν διαφημίσεις στο video μου (νομίζω) και έτσι τα έσοδα ανά θέαση είναι (πιθανώς) υψηλότερα από αυτό που θα αντιμετώπιζε κάποιος άλλος.

Ανέφερε επίσης πως τα $250.000 θα τα μοιράσει σε 10 “τυχαίους ανθρώπους”.

Για την ιστορία, το video που ανέβασε ο MrBeast στο X, το είχε ανεβάσει στο YouTube το Σεπτέμβριο του 2023, όπου συγκέντρωσε 160 εκατομμύρια views. Σύμφωνα με αναλύσεις, ένα video του MrBeast στο YouTube μπορεί να του αποφέρει έως και $1 εκατομμύριο σε έσοδα σε βάθος χρόνου.

Το video στο X, απέφερε συγκεκριμένα $263.655 με σχεδόν 156.7 εκατομμύρια impressions, κάτι που ισοδυναμεί με $1.68 ανά 1.000 impressions. Ωστόσο, οι αναλυτές δεν πιστεύουν πως αυτά τα νούμερα ισχύουν για όλους.

Αυτό ήταν για μία φορά από το μεγαλύτερο YouTuber στη Γη και προσέλκυσε τη διεθνή προσοχή των media. Δε νομίζω πως κάποιος άλλος δημιουργός με το 1% αυτών των impressions μπορεί να βγάλει το 1% αυτών των χρημάτων. – Dave Wiskus, CEO της Nebula

Tags: